Att skriva CV

Att skriva och strukturera sitt CV kan vara det viktigaste dokumentet du någonsin arbetar med. Att skriva så att den potentiella arbetsgivaren känner att just du är rätt person för rollen är ett hantverk i sig. Och om du gör rätt har du en otrolig fördel mot andra sökande.

Många bävar för att skriva sitt CV. Dels så tar det lång tid men det är också krävande rent mentalt då rädslan för att göra fel kan få vem som helst att göra enkla misstag och överarbeta dokumentet.

Ida Bertilsson, Rekryteringskonsult på Inhouse, berättar om ett av de vanligaste misstagen:

– Ett av de vanligaste problemen folk gör när de skriver ett CV är att många tenderar att överarbeta och fylla det med information som saknar relevans. Tänk på att alltid rikta ditt CV och personliga brev om du söker en specifik tjänst.

Ida är en av många rekryteringskonsulter på Inhouse som dagligen träffar kandidater och går igenom CV:s. Ida bjuder här på tre konkreta tips på hur du ska tänka vid utformningen av ditt CV.

Ett CV ska vara max 2 sidor och ett personligt brev max 1 sida men gärna kortare, därför är det viktigt att vara konkret och ha en röd tråd i det du skriver.

Var konkret och relevant – det du gjorde för 10 år sedan är inte alltid relevant för den tjänst du söker.

Tänk på den kronologiska ordningen – börja med den senaste tjänsten.

Sorterat under Nyheter

Nyheter

Liknande artiklar