Omställningsprogram utvecklas med sociala medier

Inhouse omställningsprogram utvecklas. Vi erbjuder personer som står utan jobb en effektiv väg tillbaka till arbetslivet. Med vår unika mix av karriärutvecklare och rekryteringskonsulter bygger programmet på vår kunskap om marknadens behov. Nu utvecklar vi det ytterligare genom att fokusera ännu mer på hur man söker jobb och utvecklar sitt varumärke genom sociala medier.

Kanaler i sociala medier blir mer och mer värdefulla när man är på jakt efter ett nytt jobb. Alla har ett nätverk av värdefulla kontakter som kan vara nyckeln till en framtida anställning. Genom att ha en utarbetad strategi för hur man ska profilera sig och söka jobb med de sociala medierna når man nyckelpersoner som kan hjälpa till med nästa steg i karriären.

Med sociala medier mot ett nytt jobb

Med bakgrund av det utvecklar vi nu vårt omställningsprogram. Förutom att bland annat hjälpa den arbetssökande att spetsa sitt cv, förbereda sig inför arbetsintervjun och genomföra personlighetstest erbjuder vi nu alla våra deltagare en workshop med fokus på de sociala medierna. Deltagarna får tips på hur de skapar och jobbar med sitt personliga varumärke för att vara attraktiv för potentiella arbetsgivare. De får konkreta tips på hur de ska jobba med kanaler i sociala medier för att komma närmare ett nytt jobb.

Hur ska du profilera dig på LinkedIn för att attrahera de rätta personerna? Vad har Twitter för styrkor och hur utnyttjar du dina kontakter på Facebook för att hitta ett nytt jobb?

Inhouse marknadsansvarig Andreas Ekeling håller i workshopen och berättar vad deltagarna lär sig:

– Genom att vara aktiv och spetsa ditt varumärke i de sociala medierna når du personer och företag på ett enkelt och smart sätt. Lägger du ner tid för att optimera din profil och visar din expertis i diskussioner kring ditt område, till exempel på LinkedIn, kommer nyckelpersoner att agera fanbärare av ditt varumärke och hjälpa dig till ett nytt jobb. I vår workshop får deltagarna diskutera och genomföra övningar för att hitta de bästa kanalerna i sociala medier och hur de ska jobba för att hitta ett nytt jobb.

Är du intresserad av vårt omställningsprogram? Kontakta anders.gustafsson@inhouse.se eller läs mer om våra karriär- och utvecklingsprogram.

 

 

Sorterat under HR

Nyheter

Liknande artiklar