Produktionsledare med kreativitet i fokus

Den 24 oktober samlades produktionsledare från Sveriges alla hörn.  Tillsammans med Piraya arrangerade vi en kväll med kreativitet i fokus där deltagarna fick inspiration och verktyg kring kreativa processer.

Produktionsledare blir mer och mer involverad i den kreativa processen men fortfarande är det långt ifrån alla som är delaktiga. Det blev tydligt under kvällen. Önskan från dem själva att vara med i det kreativa stadiet var stark och enligt Mattias Sjöstrand (en av föreläsarna) kommer det att vara ett måste att involvera produktionsledare i ett första skede.

– En förutsättning för bra kommunikation är att involvera fler människor i den kreativa fasen. Där sitter produktionsledare på ovärderlig information och kunskap som måste utnyttjas, säger Mattias.

Kreativa verktyg till produktionsledaren

Under kvällen pratade byråvalskonsulten Gunilla Bergh kring trender i rollen som produktionsledare. Hur kommer den att se ut på reklam-, inhousebyråer och marknadsavdelningar i framtiden? Efter Gunilla pratade Inhouse kreativa partner Mattias Sjöstrand om kreativ kommunikation där deltagarna fick inspiration och verktyg som de kan anamma i sin roll.

Men huvudbudskapet var den faktor som ligger till grund för god kommunikation. En väl förvaltad arbetsprocess med tydliga principer och riktlinjer. En grundförutsättning för all lyckad kommunikation.

Mattias presentation kring kreativa processer finns att ta del av för er som är intresserade. Bilder från kvällen finns på Inhouse Facebooksida och tre stycken filmer från kvällens föreläsningar finns på vår YouTube-kanal.

Mattias Sjöstrand är en av Inhouse kreativa partners. Tillsammans hjälper vi företag att hitta arbetsprocesser för att effektivisera avdelningar. Framförallt processer i den kreativa fasen. En av våra kunder är If Skadeförsäkrings inhousebyrå. Där syftet är att hitta en arbetsprocess som både är effektiv, skapar en gemensam dynamik i gruppen och som går att nyttja i framtida kreativa projekt. 

Sorterat under Kommunikation

Nyheter

Liknande artiklar