Allt vanligare med bemanning till nytt jobb för ekonomer

Bemanning blir en allt vanligare väg till nytt jobb för ekonomer. Det visar nya siffror från Bemanningsföretagen. Extern bemanning och rekrytering inom ekonomi- och finansbranschen ökar och det är framförallt kvalificerade kvinnor som lockas av omväxlingen.

Enligt rapporten ”Bemanning nya vägen till jobb för ekonomer” finns det i dag runt 100 000 yrkesverksamma ekonomer i Sverige. Av dem är motsvarande 5 000 årsanställda inhyrda ekonomikonsulter i bemanningsbranschen. Lägg där till att 5 000 ekonomer rekryterades av ett bemanningsföretag till något jobb under 2011.  Därmed är var tionde ekonom etablerad på arbetsmarknaden genom bemanningsbranschen.

Attraktivt för kvinnor med bemanning till nytt jobb

Inom ekonomi- och finansbranschen är hela 80 procent av de bemanningsanställda kvinnor. Att jämföra med 50 procent i bemanningsbranschen som helhet. Och det är framförallt i Stockholm som kvinnliga ekonomer använder bemannings- och rekryteringsföretag som en väg till nytt jobb.

Ellinor Danielsson, affärsområdesansvarig Inhouse Ekonomi, ger sin syn på varför bemanning blir en allt vanligare väg till nytt jobb för ekonomer.

– För många är det en snabbare väg till ett nytt jobb genom att gå via ett bemanningsföretag. Många företag och organisationer väljer att hyra in först vilket kan bli en språngbräda in på ett spännande företag som det annars skulle varit svårt att komma in på. Vi som aktör blir viktig med våra kontakter till intressanta bolag för att hitta de spännande jobben. Det kan antingen vara ett konsultuppdrag, men också ett uppdrag som leder till fast anställning på kundföretaget.

Vill du bemanna ditt företag med vassa ekonomer eller ute efter ett nytt jobb? Kontakta i så fall Ellinor Danielsson eller läs mer om våra lediga jobb inom ekonomi.

Sorterat under EkonomiTaggar: , ,

Nyheter

Liknande artiklar