Resumé Talangforum – Mötesplatsen för marknads- och byråchefer

Talangforum arrangeras av tidningen Resumé i samarbete med Inhouse och riktar sig mot marknads- och byråchefer. Tillfällena är till för att informera, upplysa och diskutera kring karriär och arbete samt hur vi jobbar med talangfrågor. Seminarieserien ska inspirera branschen att bli bättre på HR.

Resumé Talangforum kommer att arrangeras vid fem olika tillfällen under 2013 och ska lyfta  hur företag ska bli bättre i HR- frågor.

Vid det första tillfället var det tre talare som alla bidrog med verktyg och erfarenheter i talangfrågan. En av dem var Vings marknadschef Claes Pellvik. Han pratade om hur deras resa har sett ut och hur de jobbar för att attraherar talangerna. Jan Scherman, tidigare VD för TV4, hade också ett spännande framförande om hur hans misstag hjälpte till att bygga hans karriär.

”Många marknadsavdelningar har inte tydliga riktlinjer och förutsättningar”

Vår egen Erik Höglund är managementkonsult och hjälper företag att utveckla effektiva och affärsdrivna marknadsavdelningar. Han pratade under Talangforum om hur det ska skapas förutsättningar för att driva den optimala marknadsavdelningen och lyfte samtidigt en klar problematik.

– Jag har träffat ett 50- tal marknadsavdelningar där väldigt många inte har tydliga riktlinjer och förutsättningar. Deras verksamhet är inte kopplat till företagets affärer och övergripande affärsmål. Det är först när vi har ett tydligt uppdrag som vi på allvar kan optimera företagets marknadsavdelning, säger Erik.

Nästa tillfälle för Resumé Talangforum mot marknads- och byråchefer arrangeras den 24 maj. Vill du veta mer om hur vi jobbar för att skapa effektiva och affärsdrivna marknadsavdelningar? Hör av dig till Erik så berättar han mer.

 

Nyheter

Liknande artiklar