Office Professional Award 2014

I mitten av Februari korades den årliga utmärkelsen Office Professional Award på Berns i Stockholm. Tävlingen lyfter assistenter och deras roll på företagen. Vinnare av den eftertraktade utmärkelsen blev Maria Gottberg, Executive Assistant till Skandiabankens VD Øyvind Thomassen.

Vi på Inhouse har arbetat under många år med att hjälpa våra kunder att hitta duktiga assistenter.
De senaste åren har det skett en stor förändring inom yrket. Assistentrollen är idag en nyckelposition i verksamheten och den utvecklas ständigt. Rollen innefattar just nu mer projektledning och ansvar än vad den gjorde förr. Den traditionella sekreterarrollen som tidigare präglades av att skriva anteckningar och arkivera beslutsdokument är förbi och nu ställer arbetsgivaren istället stora krav på ledaregenskaper och den strukturella förmågan.
Assistentrollen liknar idag väldigt mycket en projektledarroll där projekten rullar tätt och innebär större och större budgetansvar på företaget.  Ofta har kandidaten själv stort utrymme att utveckla sin egen tjänst och se till att föra in det moderna verktyg som krävs för att underlätta dennes och sin chefs vardag.  Allt detta göra att vi också ser att lönerna följer utvecklingen och går upp.

”Att få möjligheten att arbeta med assistenter är dagligen en fröjd för oss på Inhouse. Assistenter är så extremt service-minded och positiva i sitt sätt att vara, de ger oss energi och glädje som smittar av sig på hela Inhouse kontoret. ” säger Evelina Lycke, affärsområdeschef Administration på Inhouse.

Kajsa Tamsen, vice VD på Inhouse samt jurymedlem för Office Professional Award tillägger:
I årets Office Professional Award fick vi in många högt kvalificerande nomineringar. Vi ser att rollerna kan variera i omfattning och uppgifter och rollerna blir bredare men också att kommunikation är en röd tråd i allas arbetsbeskrivning. Att vara med och förstå bolagets verksamhet, värdering och drivkrafter är självklart centralt.
De chefer som nominerar sina assistenter säger alla att de inte skulle klara sitt jobb utan den professionella expertis, avlastning och stora ansvar deras assistent bidrar med.

Nyheter

Liknande artiklar