Hur man bygger ett vinnande team med sin chef

Inhouse arrangerade ett inspirerande frukostseminarium den 4 juni på temat hur man bygger ett vinnande team med sin chef.

Maria Gottberg, vinnare av Office Professionals Award, och utsedd av sin VD till Sveriges bästa assistent, berättade om hur hon lyckades att bygga ett vinnande team med sin chef; där hon förvandlade sin roll från att vara onödig till oumbärlig. Hon berättade också om hur assistentrollen har förändrats de senaste åren.

”Assistentrollen är idag en nyckelposition i verksamheten och den utvecklas ständigt. Rollen innefattar just nu mer projektledning och ansvar än vad den gjorde förr. Den traditionella sekreterarrollen som tidigare präglades av att skriva anteckningar och arkivera beslutsdokument är förbi och nu ställer arbetsgivaren istället stora krav på ledaregenskaper och den strukturella förmågan. Assistentrollen liknar idag väldigt mycket en projektledarroll där projekten rullar tätt. Ofta har assistenten själv ett stort utrymme att utveckla sin egen tjänst och kan föra in moderna verktyg som krävs för att underlätta dennes och sin chefs vardag.”

För att titta på fler bilder från seminariet, klicka här

mariagottberg_blogg1

mariagottberg_blogg2

Nyheter

Liknande artiklar