Gamification och screening – framtiden för test vid rekrytering?

Den 13 november anordnade Inhouse ett frukostseminarium på temat trender inom tester. Missade du detta tillfälle kan du titta på de inspelade presentationerna här nedan.

Dagens förste talare var Daniel Mannheimer, leg. Psykolog och produktchef på Cubiks, som pratade om behov och trender utifrån marknadens perspektiv. Fokus var på de förfrågningar och förväntningar som finns, med en utblick över de övergripande trenderna som finns både globalt och lokalt.

Han lyfte de nya kraven som ställs på att till exempel kunna göra test i mobilen och i olika appar. Hur man ska kunna attrahera nya generationer, och kanske kunna erbjuda en upplevelse i testet och inte bara klassiska frågor.

Daniel lyfte också lyckade försök med gamification vid rekrytering, gav exempel på standardiserade intervjuer som kan analyseras av datasystem, och den ökade efterfrågan på möjligheter att mäta potential i medarbetare redan på ett tidigt stadium (vem blir företagets nästa vd?).

Dagens andra talare var Henric Bruvik, leg psykolog och VD för Cut-e Sverige AB, som tittade närmare på hur test har utvecklats de senaste åren och vad den nya tekniken får för konsekvenser. Vilka lösningar som man kan få till redan nu, och de utmaningar som finns inför framtiden.

Som exempel lyfte han screening, att testa först och fråga sedan, eller att man allt mer kan koppla data till affärsnytta. Det är också enklare att skräddarsy tester i dag, vilket efterfrågas allt mer – man gör helt enkelt en kravanalys och anpassar testet därefter. Han vittnade också om ett större kandidatfokus, där direkt feedback och face validity, att testen uppfattas som relevant av kandidaterna blir allt viktigare.

Vill du veta mer om Inhouse tjänster inom HR – kontakta oss här!

Se övriga mingelbilder här!

Nyheter

Liknande artiklar