Nadia fick jobb via IHM och Inhouse

Nadia Amine Rachdi är konsult på Inhouse och en av våra IHM talents. Här berättar hon om utbildningen på IHM och hur det är att vara konsult på Inhouse.

I juni tog Nadia Amine Rachdi sin examen från IHM:s YH-utbildning för redovisningsekonomer.

– Det är en kvalificerad utbildning, och känns som en riktigt bra grund att stå på, säger Nadia.

Nadia har som så många andra som läser på IHM redan varit ute i arbetslivet. Hon har i grunden en ekonomiutbildning på franska som hon läste på universitet i Marocko, och hon jobbade även som ekonom under några år innan hon flyttade till Sverige. Efter att ha lärt sig svenska kände Nadia att hon ville komplettera sin franska utbildning med IHM:s YH-utbildning för redovisningsekonomer.

– Grunderna i redovisningen är desamma både här och i Marocko, men det finns också skillnader, till exempel när det gäller skatt och moms.

Vad har varit det bästa med utbildningen på IHM?
– Det bästa med IHM är blandningen av teori och praktik, man växlar och lär sig både och. På universitet är det bara teori. Jag har också lärt mig väldigt mycket från praktiken, då jag har fått prova på att jobba på både stora och små företag.

Direkt efter utbildningen fick hon ett vikariat på Fritidsresor, och nu under hösten är hon på Boomerangs ekonomiavdelning där hon sköter den löpande redovisningen. Ett uppdrag som hon fått som konsult via Inhouse.

Hur är det att jobba som konsult?
–Det är kul att vara konsult, man får träffa olika folk och jobba på olika ställen. På så sätt lär man sig också mycket om redovisning. Så jag är jättenöjd och trivs, och det är ju via Inhouse som jag har fått möjligheten att komma ut på arbetsmarknaden och komma till intressanta företag. Fördelen på ett mindre bolag som jag är på nu är att man verkligen lär sig mycket, eftersom det händer nya saker varje dag och man har hand om allt.

Vad vill du göra i framtiden?  
– Då vill jag så klart jobba som redovisningsekonom, och så småningom få mer ansvar på en ekonomiavdelning eller kanske jobba på en redovisningsbyrå. För att jobba som redovisningsekonom så måste man gilla att jobba med siffror, och vara väldigt noggrann, man måste ha koll på allt som händer. Om man gillar att jobba med siffror, så gillar man att jobba med detta. Och det gör jag verkligen!

Vill du veta mer om IHM-talents, kontakta Sandra Jonsson på sandra.jonsson@inhouse.se, eller +46 8 52 22 33 39

Nyheter

Liknande artiklar