2014 innehöll dramatik, vändning och fantastisk utsikt inför nästa år

Ingenting är självklart i vår omvärld! Inte ens valet till Sveriges riksdag. För det har väl knappast undgått någon att det kan bli omval den 22 mars i nästa år. Visste du att det endast skett tre gånger förut i svensk historia? 1887, 1914 och 1958 (kanske är detta en framtida TP-fråga).*
Samtidigt har många länder, marknader och branscher haft det extremt svårt under en mycket lång tid. För vår del på Inhouse upplevde vi en tydlig nedgång på efterfrågan av våra tjänster och kompetens under andra halvåret 2013 samt under de första månaderna 2014. Nog har det varit dramatiskt i vår omvärld.

Vi får ofta frågan om hur det går, som en fråga att likställa med ett mått på den svenska konjunkturen. Och om ett konsultbolag som erbjuder verksamhetsutveckling, kompetensförsörjning och kompetensutveckling kan vara en indexmätare för vår konjunktur – så är Sverige och finansmotorn Stockholm på återväxt enligt våra pilar och siffror.

Vändning under året

För efter en något skakig inledning på året, så kan vi nu konstatera att det har vänt.

Inhouse har i år:

  • Vuxit med 30 % mot föregående år.
  • Levererat 19 % fler konsulttimmar (126 272 timmar eller 84 manår).
  • Genomfört 150 rekryteringsuppdrag vilket är en ökning med 53 %.
  •  Startat Inhouse i Göteborg och fått en flygande start för marknad och kommunikation inom retail.
  • Inhouse har sedan starten 1996 aldrig haft så hög omsättning som under detta år.

Vi blickar framåt

Inför nästa år vill vi göra en heads up för några spännande händelser som vi planerar för:

  • Nytt erbjudande mot marknadsavdelningar inom inköp och effektivisering.
  • Entreprenader inom kundtjänst och serviceutveckling.
  •  Inhouse flyttar från Grev Turegatan i slutet av april efter 12 år och JA, det blir en inflyttningsfest.
  • Vi börjar planeringen inför vårt 20-årsjubileum 2016.

Med det sagt har vi mycket att se fram emot nästa år. Men nu vi vill vi först tacka alla kära kunder, konsulter och medarbetare för ett fantastiskt 2014! Vi har alla bidragit till ett bättre svenskt näringsliv och en bättre värld. Och apropå en bättre värld så har vi i år valt att som julklapp bidra till Röda korsets arbete mot ebolasmittan samt att fortsätta med Inhouse mångåriga stöd till School by Schools arbete för barn i Indien.

God Jul och Gott Nytt År
önskar vi på Inhouse

*1887 ledde tullfrågan till extraval. Frihandlarna vann. 1914, efter borggårdskrisen, ledde extravalet till konservativ seger. Efter demokratins genombrott har vi haft ett extraval, pensionsvalet i juni 1958. Orsaken var att en folkomröstning hade gett ATP-pensionsförslaget flest röster (men inte majoritet), medan det inte fanns stöd för att genomföra ATP i riksdagen. Valet förändrade inte situationen i riksdagen, men ATP vann genom avhopp av en fp-riksdagsledamot.

Nyheter

Liknande artiklar