Generation y – en utmaning för arbetsgivarna

Denna morgon var Inhouse med på Djurgården hockeys nätverksträff i Sjö och Lands fina lokal på Strandbryggskajen. Utöver mingel och uppdatering om hockeylaget fanns temat ”Generation y” på agendan. Aje Stenbeck, delägare och affärsområdeschef för kommunikationInhouse, höll i en föreläsning i ämnet.

Generation y är namnet på den grupp som är födda under 1990-talet och fötts in i ett liv med andra digitala förutsättningar än tidigare generationer. Att de med störst sannolikhet fötts med en ipad i handen är kanske ingen nyhet men det är intressant att se till vilka personlighetsdrag detta kan ha fört med sig. Det är en generation med både självförtroende och bekräftelsebehov och då de rådande cheferna ofta är äldre, finns liten kunskap om och förståelse för vad som faktiskt motiverar generationen. Aje stretade därför ut typiska yrkesrelaterade karaktärsdrag, drivkrafter och hur ett företag kan tillfredsställa generationen som arbetstagare. Det är viktigt att kunna attrahera målgruppen med de ting som faktiskt motiverar dem i en arbetssituation för att kunna locka, utveckla och inte minst behålla dem på en arbetsplats.

Vill du veta mer så hittar du huvudpunkterna i Ajes föreläsning i artikeln ”Generation Y – den stora utmaningen” hos Hogia.

Foton från morgonen:

Nyheter

Liknande artiklar