Kunskapsresan – Hummingbirds

Inhouse AB grundades med en vision om att kunna använda det stora personliga nätverket till rekryteringsprocesser. Det är genom den visionen företaget vuxit vidare. Största delen av Inhouse anställda har en lång bakgrund i kommunikationsbranschen vilket ger oss en gedigen kunskap inom området kommunikation. Vi är specialister! Dock anser jag att kunskap är en färskvara och speciellt i denna bransch där trender, kanaler och tankesätt är livsavgörande för att ett företag ska överleva. Jag anser det viktigt att följa med i trender i branschlivet och har därför valt att vara ute på plats och se hur arbetet fungerar idag. Jag kommer kontinuerligt besöka företag för att hålla oss uppdaterade och berätta om mina upplevelser här så att vår kunskap inte går ur datumet.

Startskottet för kunskapsresan blev en dag på kommunikationsbyrån Hummingbirds som fokuserar sitt arbete på reklam och design. I små men fina rum på Sturegatan sitter 2 produktionsledare, 1 copywriter, 6 ADs, en projektledare, en kreativ chef och en VD. Ett team med massor av idéer och en glad energi som snabbt fångar besökaren.

Min dag som praktikant bjöd på frukostmöte där bland annat vårkampanj för Sturegallerian planerades. Ingen i det kreativa teamet var tyst med sina idéer och det var tydligt att alla hade någonting att bidra med. Under dagen gick stora Macskärmar varma med uppdatering och utveckling av förpackningsdesign för deras stora kunder Zeta och Delizie och andra mindre och kortare uppdrag.

Jag fick agera publik under fotografering av den kreativa chefen Peder Westerberg och VDn Clas Vingård där stämningen pendlade mellan seriositet för pressbilder och skrattanfall när den för seriösa settingen blev allt för påtaglig. Slutligen medverkade jag under ett spånarmöte med ADn Johan Caesar och produktionsledaren Victoria Arnesson. Här studerades uttryck och kameravinklar inför bokomslagplåtning. Modellen var självaste produktionsledaren. Boken? Såklart en hemlighet.

Dagens bästa tips ➡För att de ska hålla sig uppdaterade i sin kunskap turas de om att hålla en kortare trendspaning. Varje veckomöte får en ny person i teamet ta på sig spanarglasögonen och agera trendspanare för att sedan dela med sig av sina tips och råd till resterande.

För att läsa mer om Hummingbirds kan ni kika in här www.hummingbirds.se

Ps. En liten fågel kvittrade i mitt öra att en ganska stor uppdatering är på g.

Vill ni kontakta mig gör ni det lättast på maria.noren@inhouse.se

hummingbirds_blogg

Nyheter

Liknande artiklar