Studenternas Dag 2 april

Studenternas dag hörrni! Det här tycker jag är en viktig dag att uppmärksamma. Det hela började 2007 när Sveriges Förenade Studentkårer tog initiativ till dagen. De ansåg att bra kan bli bättre och pratar, varje år, om problem som helt enkelt behöver lösas.

Jag har valt att gå lite utanför Sveriges gränser och berätta om en viktig organisation som heter School by School. En av Inhouse grundare, Marie-Louise Almgren, startade organisationen efter att ha spenderat en längre tid i Indien och fått en inblick i barnens skolgång där.

Idag hjälper School by School tre byar att bygga upp skolor och betalar varje år för flertalet lärare. Det är så härligt att se att organisationen gått från att stödja skolor med bänkar till att idag stödja 600 elevers skolgång.

Nedan syns bilder från Chitardai Government School som vi på Inhouse varit med och hjälpt under 10 år. På bilderna syns också fyra lärare som får sin lön utbetald av organisationen.

sbs3Schoolbyschool
sbs4

Vill du också hjälpa till? Här kan du stödja School by Schools arbete!

/Maria

Nyheter

Liknande artiklar