3 tips som stärker din Linkedinprofil

Då var det äntligen dags för månadens pepp! Majmånad bjuder på 3 tips om hur du kan stärka din Linkedinprofil. Som rekryterare sitter vi varje vecka i searcharbete som tar plats på just Linkedin. Vi söker på nyckelord såsom roller och tidigare arbetsplatser, längd på kompetens och typ av utbildning.

Först och främst, du som inte använder Linkedin. Starta ett konto redan idag!

Använd profilbild

Det här tipset handlar givetvis inte om att vi ska se om du ”har utseendet” för ett arbete. Det handlar kort och gott om att ge ett ansikte på den kunskap du skriver om. Har du samma bild på ditt cv/portfolio går det snabbare för oss att känna igen dig om du faktiskt sökt en tjänst. Har vi dessutom stött på varandra på ett event kan vi lättare koppla person till profil.

Använd case från universitet

Nya talanger har inte så lång arbetslivserfarenhet och jag får ofta frågan om hur de ska fylla i sin profil för maximalt resultat. Mitt förslag är att använda case från universitetet. Vi kan vara tacksamma att samarbeten existerar mellan universitet och företag eftersom det ger oss någorlunda praktisk erfarenhet. Vilka företag har du arbetet med? I takt med att du, senare får arbeten, kan du ta bort skolcasen och ersätta med skarpa projekt.

Vad gjorde du på dina tidigare arbeten?

När du sedan får arbetslivserfarenhet vill vi se vad din roll innebar. Skriv några korta rader om dina uppgifter, ansvar och kunder. Genom att skriva om detta är det större chans att vi hittar dig på våra nyckelord och vi får dessutom en bättre förståelse för din kunskap. En marknadsassistent på företag A är sällan lik en marknadsassistent på företag B.

Nyheter

Liknande artiklar