Hur sticker du som student ut i ditt arbetssökande?

”Nätverka och arbeta i sidoprojekt för att komma närmre ditt drömjobb”. Det var några av de tips vår nya talang Sofia Strid från Berghs School of Communication gav mig. Jag träffade härliga Sofia för att prata om hennes framgångar och vägen till två förtjänade stipendier; Årets Berghsstipendiat av Sveriges Annonsörer och Chefsnätverket Close.

Sofia har använt sin studietid för att få ut maximal kunskap. Vid sidan om hennes studier har hon alltid arbetat i sidoprojekt och när hon studerade affärsekonomi i Lund blev hon snabbt en del av studentföreningen. Hon arbetade även i externa projekt med bland annat kunskapsspridning genom människors personliga historier, samt inom hennes bostadsrättsförening. Dessutom spenderade hon helgerna inom retail. Hon beskriver att sidoprojekten gav henne lärdom och därmed mer energi till studierna.

 

”När man arbetar i sidoprojekt lär man sig mer än man först tror. Man får ta del av människors kompetenser men också få feedback på sin egen. Dessutom får man prova på olika projekt om man är osäker på vad man vill göra. Sidoprojekten gör att jag orkar med resten”.

 

I tillägg till sidoprojekten beskriver hon vikten av att nätverka. När hon, via Nya Talanger, hittade en tävling om att få äta lunch med framgångsrika kreatörer, strateger och projektledare såg hon det som en självklarhet att vara med. Där hade hon dessutom turen att vinna en lunch med 3:s marknadschef. Hon menar att det är nyttigt att träffa framgångsrika människor och jämföra vägar, få tips och utvidga sitt nätverk.

 

Sofias bästa tips under studierna:

  1. Stressa inte upp inför framtiden utan fokusera på studierna. Det är nu du lär dig!
  2. Arbeta i sidoprojekt – det ger energi till det nödvändiga studerandet
  3. Gå med i/bygg nätverk via alla. Lärare på skolan kan exempelvis fungera som mentorer
  4. Låt någon läsa ditt cv och ge feedback
  5. Ha roligt så får du ännu mer energi till studierna

 Blogg sofiastrid

 

 

Nyheter

Liknande artiklar