Inhouse / Inspiration för ditt CV-skapande
Workshop

Inspiration för ditt CV-skapande

Nu är sommaren så nära att vi nästan inte fryser på Trädgården längre. Kanske innebär sommarankomsten också att du precis tagit examen eller behöver ett arbete under sommaren? Vi har alla varit där, sittandes framför datorn, stirrandes på en blank sida och känt noll inspiration. Hoppas det här inlägget då kan ge dig en skjuts på vägen.

 

Lägg in nödvändig text

Vilka arbeten har du haft, vilka utbildningar har du gått och har du några egenskaper eller kunskaper du vill lyfta fram lite extra? Tänk inte så mycket på själva formuleringen av meningarna. Det viktiga är att du börjar skriva.

Anpassa text efter typ av tjänst

Titta på kravprofilen till den typ av tjänst du söker och anpassa. Lyft fram de erfarenheter och kunskaper som gjort dig perfekt för just denna tjänst. Programkunskaper, längd på erfarenhet, intresse och driv kan vara viktiga delar. Kom ihåg att skryta om du har en portfolio, blogg, instagramkonto eller annat som är relevant.

Anpassa grafik efter typ av tjänst

Är det viktigt att du är strukturerad, kreativ eller noggrann? Låt det gärna synas i ditt cv. Det blir exempelvis motsägelsefullt om du menar att du är noggrann och har stavfel, om du menar att du är kreativ och ditt cv saknar kreativa lösningar eller nytänkande uppställning.

Använd färg

Som rekryterare blir vi glada om vi stöter på någonting som urskiljer sig ur mängden. Färg är ett bra verktyg för att ge liv åt cv:t men också urskilja sig. Ett tips är att använda sig av samma grafiska identitet för cv, personligt brev, hemsida och annat du har i arbetssökande syfte. Det bidrar med en helhet.

Hitta inspiration på Pinterest.com

Pinterest är en grym bildbank på en hemsida och app. Här kan du själv lägga upp bilder men också kika på alla andras! Sök på ”resume” och få upp otaliga resultat för inspiration. Det gäller främst den grafiska utformningen. Välj några du tycker representerar ditt tycke och smak, välj ut gobitarna och skapa ditt personliga cv.