12 bra bloggar om du gillar kommunikation – Del 1

Det är inte alltid lätt att hänga med i allt som händer i kommunikationssvängen. Innovationer, kampanjer, vinnare av Guldägg och nya byråer. Allt går helt enkelt rätt snabbt. Jag själv är väldigt intresserad av det som händer i branschen och tycker att bloggar håller mig bra uppdaterad. Där kan jag välja de personer som har liknande intressen som mig och låta dem göra the hard work.

Tänkte dela med mig av 12 bloggar jag följer via Bloglovin’. Här kommer de 6 första!

 

Bisonblogg

Fadern till bloggen, Fredrik Wass, bevakar de senaste trenderna på nätet och i medievärlden. Han arbetar som senior rådgivare på kommunikationsbyrån Intellecta Corporate, med fokus på redaktionell kommunikation och digital strategi.

Bloggen behandlar samhälle, internet och media. Fredrik är även skaparen av #blogg100 som uppmanar bloggare att skriva inlägg 100 dagar i rad. Han menar att du kommer att hitta saker att blogga om som du inte ens visste fanns, och du kommer lära dig saker längs vägen.

 

Doctor Spin

Bloggen inriktar sig på digital pr. Jerry Silfwer som är grundaren arbetar med PR rådgivning som spin doctor and digital strateg världen över.

Begreppet spinndoktor syftar på en person som professionellt arbetar med att nå mediauppmärksamhet för politiska eller andra idéer för att försöka påverka opinionsbildningen. Själva begreppet kommer från det amerikanska ordet ”spin” (snurra runt). Det användes första gången i en ledarartikel i The New York Times 1984 efter en TV-debatt mellan presidentkandidaterna Ronald Reagan och Walter Mondale.

Just nu kan du signa upp dig med mail för att få 28 digitala pr tips under 28 dagar. Heja!

 

Gilla Kommunikation

Ida Nilsson arbetar som PR- och sociala medier-konsult. Hon skriver i den här bloggen om PR, kommunikation, sociala medier och digital utveckling och föreläser dessutom inom just de ämnena. Vilka sanningar och myter det finns i sociala medier, från strategi till bra innehåll och bildens betydelse är kanske några ämnen hon belyser här.

 

MW Communication

MW står för Markus Welin och i den här bloggen levererar han texter om kommunikation i allmänhet och digital sådan i synnerhet.

Han arbetar på Almega och ansvarar för Digital Opinion. Förutom att agera medieprofil på den här bloggen så skriver han ibland också om film och TV på Far From Circle Line.

 

Blog of Ronnestam

Johan Ronnestam ansvarar för denna blogg. Han är en av Sveriges ledande föreläsare inom modern kreativitet, konceptuellt tänkande och innovation inom varumärkesbyggande och kommunikation.

This is the blog & website of Johan Ronnestam and ronnestam.com. I’m a 43 year old, consultant, future branding expert, digital media professional, creative director, speaker, innovator and entrepreneur from Stockholm, Sweden who loves communication, ideas and creativity.

Skriver mycket om framtida trender inom kommunikation viket gör det till en spännande blogg.

 

Digges blogg

Digge Zetterberg uppdaterar i stort sett dagligen bloggen med färsk information om nya kampanjer, trender och spaningar om event världen över. Hon befinner sig på plats på event som Cannes Lion och rapporterar om vad som händer dagligen. Tur för den som inte kan ta sig dit.

 

/Maria

Sorterat under Nyheter

Nyheter

Liknande artiklar