Välkommen Andrea – ny affärsområdeschef på HR

Inhouse har fått förstärkning inom affärsområdet HR. Sedan början av september är Andrea Pohl ny affärsområdeschef.

Andrea kommer närmast från SJR-koncernen där hon varit anställd som vice vd, med uppdrag att bygga upp SW:s kontor i Malmö och Göteborg.

– Man kan väl sammanfatta det jag har gjort de senaste åren med att jag har jobbat med affärsutveckling och med resurser i individer. Att jobba med affärsutveckling handlar ju ofta om att jobba med de personer som redan finns i ett företag och att hitta resurserna hos individerna och få dem att maximera det de är duktiga på – och på så sätt maximera kraften i bolaget.

I grunden är hon utbildad sjuksköterska och drev under sju år tre egna företag med inriktning på barn och gravida.

– Jag har ingen traditionell HR-bakgrund, men jag har jobbat med personal oavsett vad jag har hållit på med. Både när jag har drivit eget och hållit i kurser eller när jag varit på större bolag och haft personalansvar. Så jag har jobbat med frågorna väldigt aktivt i många år.

Hur kommer det sig att du hamnade på Inhouse?

– Jag sökte egentligen en helt annan tjänst via Inhouse och kom på så sätt i kontakt med Kajsa Tamsen, som istället tipsade mig om den här tjänsten. Och det var väl helt enkelt så att Kajsa marknadsförde Inhouse och jobbet så pass bra. Sedan är det här frågor som intresserar mig. Jag gillar Inhouse affärsidé och vill jobba konsultativt med kunder. Jag gillar också att det är en verksamhet som är under utveckling och som växer, det finns en entreprenöriell känsla som jag gillar. Inhouse kändes personligt och genuint, det kändes bra helt enkelt.

Vad ska du göra som affärsområdeschef?

– Mitt uppdrag är att sätta HR på kartan i Sverige, att se till att vi har riktigt bra kompetens. Inhouse ska vara en självklar partner när det kommer till HR-frågor för våra kunder, och det är mitt jobb att se till att vi har den kompetensen. Det handlar om att bygga ett team med olika kompetenser och verkligen utnyttja personers resurser och kapacitet. På så sätt kan vi skapa en bred och samtidigt djup kompetens tillsammans.

Välkommen till Inhouse Andrea!

Här hittar du fler Inhouse-medarbetare

Sorterat under HR, NyheterTaggar: ,

Nyheter

Liknande artiklar