Inhouse / Seminarium 2 februari: Hur lyckas vi med rehabilitering på arbetsplatsen?
monabeckman

Seminarium 2 februari: Hur lyckas vi med rehabilitering på arbetsplatsen?

Kostnaderna för sjukskrivningar ökar i våra företag. Du har troligen stött på några case genom åren, medarbetare som återvänt till arbetsplatsen efter långtidssjukskrivning. Ibland har det lyckats, andra gånger inte. Rehabilitering efter just utmattningssyndrom är komplext och det finns ingen standardlösning.

– Jag har haft ärenden där sjukskrivningen knappt har startat men där det blivit stökigt, berättar Mona Beckman, Inhouse expert inom stressrelaterade frågor på arbetsplatser.

Det handlar under medarbetarens sjukdom om att chefer ser till att lämplig person hos arbetsgivaren håller kontakt med sjukskriven medarbetare. Det handlar om kommunikationen med medarbetare som är kollegor. De individuella omständigheterna för respektive sjukskriven medarbetare får alltid vägleda.

Det handlar också om att vara ärliga och tydliga genom att konstatera att ett specifikt arbete inte är lämpligt med anledning av medarbetarens hälsotillstånd, det kan vara fysiskt eller psykiskt. Givetvis ska man pröva sig fram och ibland krävs det ett par steg tillbaks för att sedan komma framåt.

Så vilka är framgångsfaktorerna?

Under den här seminarietimmen delar Mona Beckman med sig av hur ni på din arbetsplats med hjälp av konkreta och praktiska råd kan främja hållbar hälsa och få fler långtidsfriska medarbetare. Du får med dig tio konkreta tips & verktyg och en riktig gofika!

Föreläsare är Mona Beckman, HR-konsult med specialitet praktisk stresshantering på arbetsplatser sedan 15 år.

Varmt välkommen!

Arrangör: Inhouse AB bjuder dig och en gäst till kostnadsfritt seminarium.
Tid: Tisdag den 2 februari kl 15.00 – 16.30. Vi inleder med fika, seminariet sätter igång kl 15.30.
Plats: Inhouse AB, Sturegatan 10, 4 tr
Anmälan: Du anmäler dig till: anmalan@inhouse.se – vi vill ha din anmälan senast den 29 januari. Antalet platser är begränsat - först till kvarn gäller!

Kommande seminarier våren 2016.