Inhouse / Välkommen Ingela Larsson – ny managementkonsult i Göteborg
ingela_blogg

Välkommen Ingela Larsson – ny managementkonsult i Göteborg

Inhouse växer nu även i Göteborg. Där har kontoret fått förstärkning av Ingela Larsson, tidigare vd på Nilson Group, som är ny managementkonsult inom ekonomistyrning.

Missa inte vår artikel ”Dagens ekonomer måste ha mer driv än ekonomer för 20 år sedan”

Ingela Larsson är civilekonom i grunden med en examen från Handelshögskolan i Göteborg. Hon har under större delen av sitt yrkesliv arbetat inom Nilson Group, där hon började som controller och sedan blev CFO, vice vd och så småningom vd.
– Jag gjorde min yrkesresa inom Nilson Group i takt med att koncernen också växte. När jag började hade vi 44 butiker och när jag slutade 330 butiker, berättar Ingela Larsson.

För ett år sedan lämnade hon Nilson-koncernen för att satsa på egen verksamhet, och nu blir hon en del av Inhouse Göteborg.

Ingela Larsson har under åren haft en stor bredd i sina roller, men har sin grund i de administrativa funktionerna med en spetskompetens inom CFO-området och bred generell erfarenhet av företagsledning.

Vad är din roll på Inhouse?

– Till viss del kommer jag att jobba med rekrytering och bemanning men jag kommer också att vara managementkonsult med uppdrag där jag kan hjälpa företag och organisationer att ta nästa steg. Där jag helt enkelt kan bidra med min kompetens och erfarenhet, framför allt min CFO-kompetens och min gedigna erfarenhet av detaljhandeln.

Just detaljhandeln, menar hon, är en bransch som står inför stora utmaningar. Konsumtionsmönstret och marknaden ändrar sig, vilket gör att företagen också måste tänka annorlunda.

– Detaljhandeln står inför en stor omställning. Det handlar både om hur man driver verksamheten i stort och hur man organiserar sig för att kunna effektivisera de olika leden. För en CFO handlar det just mycket om att få utrymme att arbeta med ekonomistyrning i ett framåtriktat perspektiv och i det sammanhanget utnyttja de stora informationsmängderna på rätt sätt. Många gräver för djupt och det är lätt att gå vilse i analysträsket och lägga ner för mycket tid till ingen nytta. Det är en konst att kunna välja rätt nivå och rätt omfattning för att få en hanterbar samling nyckeltal att styra utifrån. För många företag finns det mycket att utveckla där, och det hoppas jag bland annat att kunna hjälpa till med.

Läs även vår artikel om att fyra av fem CFO:er och ekonomichefer behöver bort­prioritera företagsstrategiska frågor till förmån för ­operativt arbete.