Inhouse / Inhouse medverkar i CFO World
cfo-world

Inhouse medverkar i CFO World

Fyra av fem CFO:er och ekonomichefer behöver bort­prioritera företagsstrategiska frågor till förmån för ­operativt arbete. Det visar en undersökning som Inhouse har gjort genom djupintervjuer med 35 CFO:er och ekonomichefer. I det senaste numret av CFO World ger Marlene Blomquist från Inhouse sin analys av undersökningen.

Missa inte "Hur påverkar digitaliseringen dagens ekonomifunktion?"

Att arbetsuppgifter har förändrats de senaste åren är ett faktum, it-utvecklingen går i en rasande fart och många CFO:er sitter på flera stolar med allt fler arbetsuppgifter på sitt bord. CFO-rollen har blivit mer sårbar. Under förra året djupintervjuade Inhouse 35 CFO:er och ekonomichefer i Storstockholm som öppenhjärtigt delade med sig av sina största utmaningar. Efter att ha analyserat detta omfattande material har vi landat i några viktiga insikter om några gemensamma utmaningar för morgondagens ekonomifunktion.

Den insikt som sticker ut mest är att majoriteten av de intervjuade personerna upplever en frustration över att inte hinna lyfta blicken och jobba mer proaktivt. Undersökningen visar att fyra av fem CFO:er och ekonomichefer behöver bortprioritera företagsstrategiska frågor till förmån för operativt arbete. I stället för att ligga ett steg före hamnar man mot­villigt efter.

För att läsa hela krönikan, klicka här

Du kanske också vill läsa "Dagens ekonomer måste ha mer driv än ekonomer för 20 år sedan".