Inhouse / Välkommen Merima – ny koordinator på Inhouse
merima_blogg_ny

Välkommen Merima – ny koordinator på Inhouse

En språkbegåvad 25-åring från Hässleholm är det senaste nytillskottet på Inhouse Stockholmskontor. Merima Hadzimesic är ny koordinator inom affärsområdet Kommunikation.

Merima Hadzimesic är 25 år och kommer från Hässleholm. Hon är utbildad civilekonom med inriktning på internationell ekonomi. Språk har alltid varit ett stort intresse för Merima, som förutom svenska även talar bosniska, spanska, tyska och engelska.

Efter sin magisterexamen fick Merima jobb som marknadskoordinator och säljsupport på ett internationellt företag hemma i Hässleholm. Efter en tid var hon redo för nya utmaningar och då gick flyttlasset till Stockholm och arbete med säljsupport och försäljning hos en stor nordisk plastleverantör.

Hur kom det sig att du hamnade på Inhouse?
– Jag har haft rekrytering i åtanke länge, och även tidigare sökt jobb på rekryteringsföretag. Jag har länge känt att jag vill jobba med människor och få möjlighet att kommunicera och inspirera. Redan under studietiden på Högskolan Kristianstad var jag studentambassadör och var då bland annat ute på mässor där jag träffade blivande studenter och berättade om skolan, utbildningar och framtidsmöjligheter - vilket ju påminner om rekryteringsjobbet.

– I rekryteringsjobbet får jag också allt i ett. Det är ett brett yrke som handlar om att kunna försäljning, marknadsföring och HR - man måste kunna sälja in tjänster och kandidater och marknadsföra det man gör. HR-arbetet innebär sedan personalvård, kompetensutveckling och därmed mycket kontakt med människor.

Vad är din roll på Inhouse?
– Jag är koordinator och rekryteringsassistent vilket innebär att jag gör allt från att planera marknadsaktiviteter, anordna event och uppdatera sociala medier till att ta referenser och searcha kandidater. Jag sköter också omvärldsbevakning och assisterar särskilt vid chefsrekryteringar och intermistiska uppdrag. Nästa steg blir att jobba som rekryteringschef också - framför allt riktat mot nya talanger.

Välkommen Merima!