Inhouse / ”Jag tycker att alla duktiga assistenter ska nomineras till Office Professionals Award”
kajsa-2017

”Jag tycker att alla duktiga assistenter ska nomineras till Office Professionals Award”

Inhouse är samarbetspartner till den årliga konferensen Vidgade vyer och tävlingen Office Professionals Award i februari. Kajsa Tamsen, partner och HR-specialist på Inhouse, berättar om hur juryarbetet går till och varför assistentrollen är så viktig.

Varför är Inhouse samarbetspartner till Vidgade vyer?                           

Vi har varit samarbetspartner och suttit med i juryn sedan 2011. Assistentrollen har alltid varit en central funktion och assistenten har ofta ett stort inflytande på företaget. Vi ser vikten av att fortsätta utveckla rollen i framtiden och det är viktigt för oss att assistenten, som ofta stöttar hela ledningen, får lite glans och uppmuntran för sitt hårda arbete.

Rollen utvecklas och har blivit mer och mer komplex. Utvecklingen går snabbt och det gäller att hänga med i digitaliseringen och bolagets utveckling. Tjänsten innebär mycket kommunikation och hög professionalism, vilket vi på Inhouse också står för. Vi är även ett av bolagen i branschen som tillsätter flest assistenter så för oss är det självklart att vi ska vara med i juryn och vara samarbetspartner.

Du sitter med i juryn för Office Professionals Award, kan du berätta hur juryarbetet går till?

Jag sitter med i juryn tillsammans med andra specialister som arbetar mot målgruppen och vi arbetar tillsammans under hela året för att förbereda och utveckla priset. Jag har ett stort nätverk inom branschen och har en god inblick i vad marknaden, och framförallt kunderna, efterfrågar.

Tillsammans plockar juryn fram vinnarna till årets tävling. Det är ett tufft arbete där bidragen först ska igenom skallkraven i hög konkurrens. Därefter bedöms bidragens nomineringar genom telefonintervjuer med både referenser och assistenter. Sista nomineringsdagen ligger sent i januari, vilket gör att vi har ett hektiskt schema innan Vidgade vyer i mitten av februari.

Vilka är de viktigaste kriterierna i tävlingen Office Professionals Award?

  •  Du ska vara yrkesverksam som kvalificerad assistent på ledningsnivå.
  •  Du är kreativ, en skicklig problemlösare och en god kommunikatör.
  •  Du har insikt och förståelse för att främja företagets affär.
  •  Du har mod, integritet och håller lojaliteten högt.

Jag tycker att alla duktiga assistenter ska nomineras till Office Professionals Award 2017, sista nomineringsdag är 20 januari.

Vad är det vanligaste missförståndet när det handlar om att anställa en assistent idag?

Att man fortfarande tror att en assistent enbart hanterar enklare administrativa sysslor, som resebokningar och kalender. Idag är många assistenter akademiker, är med i affärsutvecklingen och tjänar riktigt bra. En mycket spännande roll som flera borde titta närmare på….

Passa på att nominera en kollega, medarbetare eller vän som arbetar som assistent på ledningsnivå och som du tycker är värd att uppmärksammas.

Vill du läsa fler artiklar?