Inhouse / Sluta aldrig putsa på din Linkedin profil
Social-media-manager

Sluta aldrig putsa på din Linkedin profil

Det är viktigt för dig som vill ha ett nytt jobb i dag, eller kanske i morgon, att du syns i karriärnätverken med relevanta och uppdaterade uppgifter – hela tiden. I tidningen Säljaren ger vår VD Jens Ölander sina bästa tips om hur du kan sticka ut mer på Linkedin.

Missa inte artikeln "Sociala medier blir allt viktigare vid rekryteringar"

  • Sätt en säljande och sökbar rubrik. Det gäller även att hitta flera bra synonymer på din titel. Ju fler synonymer som passar in på din profil, desto större sannolikhet att rekryteraren hittar dig. Är du säljare och Key Account med stor erfarenhet av bid management – skriv det.
  • Beskriv vem du är, vad du kan samt dina erfarenheter så tydligt som möjligt i en sammanfattande ingress. Ställ dig frågan: Vad får man om man anlitar eller rekryterar mig? Du kan också be någon annan skriva din sammanfattning. De ord du använt i rubriken för att beskriva dig själv ska även finnas med i ingressen för att öka sökbarheten.
  • Rekommendationer från andra är ditt bevis. Om du kan få en tidigare chef eller kollega att skriva en personlig rad om hur det var att jobba med dig, under ett eller flera av jobben, blir din profil ännu mer trovärdig.

För att läsa hela krönikan och få fler tips, läs här