Inhouse / Idag hyllar vi alla inom administrationsyrken
gula-tulpaner

Idag hyllar vi alla inom administrationsyrken

Idag är det Administrative Professionals Day, en hyllning till alla administratörer och deras ökade ansvar. Vi tillsätter kvalificerade administrativa tjänster ute hos våra kunder varje dag och tycker att det är viktigt att lyfta fram deras betydelse för organisationen.

Christina Stenbeck, rekryteringskonsult på Inhouse, är specialist på att arbeta med företags centrala servicefunktioner och berättar vad marknaden, och framförallt kunderna, efterfrågar.
– Kvalificerade assistenter har alltid varit en viktig central yrkesroll. Assistenten stöttar ofta hela ledningen och har därmed ett stort inflytande på företaget. Tjänsten innebär krav på integritet, hög professionalism och förmåga att hantera många uppgifter parallellt. Ofta blir också assistenten företagets ansikte utåt med många kontaktytor, både internt och externt, vilket innebär mycket kommunikation.

Ökat ansvar
Ursprunget till denna dag härstammar från 1952 då Mary Barrett, ordförande för ” National Secretaries Association, och en amerikansk affärsman Harry Klemfuss, skapade en helgdag för att uppmärksamma den hårt arbetande administrativa personalen på deras kontor. Idag hyllas personal runt om i hela världen för att markera dagens ökade ansvar för administrativa medarbetare.
– Rollen utvecklas snabbt och det gäller att hänga med i digitaliseringen och bolagets utveckling. Många av de assistenter jag träffar arbetar väldigt hårt för att underlätta livet för sina chefer och idag har cheferna och kollegorna chansen att visa sin tacksamhet och uppskattning.

christina_588x300

Läs även vår artikel "Executive Assistant till en modern chef" 

Läs också vår artikel om hur du kan sticka ut mer på Linkedin.