Inhouse / 5 tips på hur du kommer igång efter semestern
sommar-anteckningsbok_588x300

5 tips på hur du kommer igång efter semestern

Många av oss har fått några veckors semester och förhoppningsvis har du kopplat bort alla tankar på jobbet. Nu när det är dags att komma tillbaka efter sommaren kan det vara svårt att få igång jobbmotivationen igen. Här följer 5 bra tips på hur du kan lyckas.

  1. Börja långsamt

Om det går kan det vara smart att komma tillbaka från semester i mitten av veckan så att den första jobbveckan blir kortare. Det kan vara skönt att trappa upp i lagom takt. Kan du dessutom ha en första arbetsdag utan möten så att du kan fokusera på att gå igenom din inbox och kalender i lugn och ro är det såklart ytterligare ett plus.

  1. Förläng semestern

Passa på att gå ut på lunchen, promenera till jobbet och planera in aktiviteter under hösten som du ser fram emot. Genom att hitta på roliga saker så känns jobbveckan ofta automatiskt både kortare och roligare. Dagarna är fortfarande varma och ljusa så njut av augusti och förläng semesterkänslan.

  1. Strukturera dina första arbetsdagar

Visst kan det kännas som att man har hur mycket som helst att ta itu med efter en lång ledighet, men stressa inte upp dig genom att starta igång allt på en gång. Att skriva ner punkter på vad som faktiskt måste göras är ett bra sätt för att få en överblick, ta en sak i taget och undvika att känna att du måste göra allting på en gång.

Missa inte vår artikel med tips för en mer effektiv vardag

  1. Sätt inspirerande mål för hösten

Nu när du är tillbaka från semestern har du ett perfekt tillfälle att skapa delmål och långsiktiga mål som skapar en bra känsla och inspirerar dig. Fundera ut på vilket sätt du vill utvecklas och sätt ett mål som driver den utvecklingen. Vad vill du ska hända under hösten och 2018?

  1. Se till att ha roligt på jobbet

Försök att se jobbstarten som en positiv nystart i stället för ett negativt slut på semestern. Fokusera på det som ger lust och glädje i jobbet. Om det fortfarande känns tungt och deppigt att börja jobba igen efter flera veckor så kanske det är dags att fundera på om du är på rätt arbetsplats?

Är det så att du är på jakt efter nytt jobb får du inte missa att kolla in våra lediga uppdrag.