Inhouse / Nu kan du nominera till Executive Assistant Award 2018
img_9395-redigera-web-bw

Nu kan du nominera till Executive Assistant Award 2018

Inhouse är samarbetspartner till den årliga konferensen Vidgade vyer, en konferens för assistenter och administratörer i februari 2018. Under en galakväll på Berns Salonger den 15 februari kommer även vinnarna av utmärkelsen Executive Assistant Award (tidigare Office Professionals Award) utses.

Nominera här

Kajsa Tamsen, partner och HR-specialist på Inhouse, sitter med i juryn och berättar om hur assistentrollen har utvecklats de senaste åren.

Vad ser du för trender inom assistentyrket idag jämfört med för 10 år sedan?
Idag stödjer assistenten företagsaffären på ett annat sätt än tidigare. Tempot är snabbare och snabbare och vi ser att en gedigen förståelse för hela verksamheten är viktig för att lyckas i sin roll.

Digitaliseringen har bidragit till en större internationalisering hos våra kunder. En assistent kan ha flera av sina direktrapporterande chefer i andra länder, kunderna blir mer globala och man ordnar allt från stora internationella konferenser till att samarbeta med personal på distans. Rollen blir därmed inte längre en administrativ roll utan assistenten behöver ha en projektledarprofil.

Vad efterfrågar arbetsgivare för kompetensprofil på Executive Assistants idag?
En assistent på ledningsnivå behöver vara flexibel och affärsmässig. Det krävs att assistenten förstår företagets affär och kommunicerar på en hög professionell nivå eftersom man har många olika kontaktytor, både internt och externt. Vi ser också att kraven på utbildningsnivå har ökat, ofta i form av projektledarutbildningar samt att IT- och språkkunskaper efterfrågas.

Du arbetar med många högt uppsatta chefer på stora företag, vilka assistenter möter du som sticker ut?
Det är de assistenter som är strukturerade och har både insikt och förståelse för att främja företagets affär och som ligger ett steg före men som även har integritet och mod.

Jag tycker alla ska passa på att hylla och uppmärksamma medarbetare som arbetar som assistenter på ledningsnivå genom att nominera dem till Executive Assistant Award. Det är en väldigt spännande roll, men den är också krävande. Många assistenter arbetar väldigt hårt för att stötta sina chefer och nu har cheferna och kollegorna chansen att visa sin tacksamhet och uppskattning. 

Läs mer här