Inhouse / Så får du igång jobbmotivationen efter julledigheten
img_9179-redigera

Så får du igång jobbmotivationen efter julledigheten

Många av oss har varit på julledighet och nu när det är dags att komma tillbaka till vardagen kan det vara svårt att få igång jobbmotivationen. Här följer 5 bra råd på hur du kan lyckas.

1. Sätt inspirerande mål
Nyårslöften haglar tätt men har du satt upp några mål gällande ditt arbetsliv? Nu när du är tillbaka från din julledighet har du ett perfekt tillfälle att skapa delmål och långsiktiga mål. Fundera ut på vilket sätt du vill utvecklas och sätt ett mål som driver den utvecklingen.

2. Stressa inte upp dig
Du kanske känner att du har missat mycket under ledigheten som du måste ta igen? Oroa dig inte, snart är du uppe på banan igen. Att gå igenom din inbox och kalander samt skriva ner punkter är ett bra sätt för att få en överblick och kunna ta en sak i taget.

3. Identifiera din energiboost
Fundera över vad är det som ger dig energi, och hur du kan få in mer av det i din arbetsvardag? Är det kontakt med kunder, en speciell projektgrupp eller arbetsuppgift? Nu efter semestern är det en perfekt tidpunkt att arbeta fram eventuella förändringar. Ta gärna hjälp av din chef eller dina arbetskollegor.

Missa inte "Så skapar du effektiva möten- 5 tips till dig som mötesledare"

4. Omge dig av inspirerande människor
Bygg upp ett kontaktnät av människor som inspirerar dig. Kanske är det en kollega som du inte arbetar med så mycket men som ger dig en massa energi? Varför inte föreslå en kaffe eller en gemensam promenad på lunchen?

5. Se jobbstarten som en positiv nystart
Se jobbstarten som en positiv nystart på det nya året och fokusera på det som ger lust och glädje i jobbet. Är det snarare så att du drömmer om att byta jobb det här året? Då är det kanske dags att ta tag i det nu?

Här hittar du en massa spännande lediga jobb