Kontakt

Så får du igång jobbmotivationen efter julledigheten


Många av oss har varit på julledighet och nu när det är dags att komma tillbaka till vardagen kan det vara svårt att få igång jobbmotivationen. Här följer 5 bra tips på hur du kan lyckas.

1. Sätt inspirerande mål 
Nyårslöften haglar tätt men har du satt upp några mål gällande ditt arbetsliv? Nu när du är tillbaka från din julledighet har du ett perfekt tillfälle att skapa delmål och långsiktiga mål som skapar en bra känsla och inspirerar dig. Fundera ut på vilket sätt du vill utvecklas och sätt ett mål som driver den utvecklingen. 

2. Fokusera och strukturera
Visst kan det kännas som att man har hur mycket som helst att ta itu med efter en lång ledighet, men stressa inte upp dig genom att försöka starta igång allt på en gång. Att skriva ner punkter är ett bra sätt för att få en överblick och kunna ta en sak i taget.

3. Undvik långa möten
Börja inte arbetsåret med att sitta i alldeles för många, och för långa möten, det kommer stjäla tid och inspiration. Kan du ha en start där du fokuserar på att gå igenom din inbox och kalender samt planera för kommande projekt är det ett plus.

Missa inte ”Så skapar du effektiva möten- 5 tips till dig som mötesledare”

4. Omge dig av inspirerande människor
Bygg upp ett kontaktnät av människor som inspirerar dig. Kanske är det en kollega som du inte arbetar med så mycket men som ger dig en massa energi? Varför inte föreslå en kaffe eller en gemensam promenad på lunchen?

5. Se jobbstarten som en positiv nystart
Se jobbstarten som en positiv nystart på det nya året och fokusera på det som ger lust och glädje i jobbet. Är det snarare så att du drömmer om att byta jobb det här året? Då är det kanske dags att ta tag i det nu?

Här hittar du en massa spännande lediga jobb

Sorterat under Nyheter

Liknande artiklar