Inhouse / Resursplanera i tid- tips för ekonomiavdelningar
Business intelligence using modern technology

Resursplanera i tid- tips för ekonomiavdelningar

Många ekonomiavdelningar är just nu inne i en av årets mest stressigaste perioder. För att undvika överbelastning är det viktigt med effektiv resursplanering.

Vår kollega Caroline har närmare 20 års erfarenhet från redovisnings- och ekonomiavdelningar hos företag som JLT Risk Solutions, Efva Attling och McCann. Hon vet mycket väl vilka konsekvenser överbelastning kan få, både personellt och ekonomiskt. 
– Få företag tar sig tid till att sätta sig ner och räkna på konsekvenserna av vad som händer när en avdelning endast har tid att släcka bränder. Ekonomiavdelningar är ofta väldigt resurskänsliga och under dessa hektiska perioder kan vi på Inhouse hjälpa till med uppbackning. Vi har exempelvis ett stort nätverk med erfarna konsulter som har god kunskap i olika system, flertalet fungerar som ”super-users”.

caroline-artikel

Så här kan du skapa effektivitet och få tiden att räcka till:

  • Resursplanera i god tid för att ha lite framförhållning.
  • Fördela organisationens resurser på ett smart sätt. Överbelasta inte befintlig personal, ta in tillfälliga extra resurser istället.  
  • Använd resurserna till att försöka fånga upp den löpande redovisningen, som annars lätt blir liggande avseende årets första månader, så den ordinarie personalen kan koncentrera sig på exempelvis bokslut.

Vill du veta mer om hur det fungerar? Kontakta Caroline eller någon annan av våra konsultchefer som är specialister just inom ekonomiområdet.