Inhouse / ”Låt rekryteringsprocessen bidra till ett starkt varumärke”
cecilia-farg

”Låt rekryteringsprocessen bidra till ett starkt varumärke”

Cecilia är vår nya kollega på affärsområde HR och hon har 10 års erfarenhet av rekrytering och bemanning. Här berättar hon om vikten av att välja samarbetspartner med omsorg samt sin första tid här på Inhouse.

-Jag har under 10 års tid sett bemanning- och rekryteringsbranschen från olika vinklar. Jag har varit leverantör, beställare och konsult och med de erfarenheterna vill jag uppmana alla företag, som ska ta hjälp i en bemannings eller rekryteringsprocess, att välja samarbetspartner med omsorg! Det gäller såklart även dig som ska arbeta som konsult. Vissa hävdar att det inte är någon skillnad på bolagen inom branschen, men jag lovar er att det är en stor sådan! Ställ frågor kring hur man som bolag arbetar med det som är viktigt för dig innan ni ingår i ett avtal. Många har fina processer att presentera men hur är det med engagemanget och omsorgen kring kandidater under och efter uppdragets gång? Om du till exempel har en leverantör som slarvar med sin uppföljning och återkoppling till era kandidater i en anställningsprocess, hur tror du då att det påverkar kandidaternas syn på ditt företag?
Visst är det den bästa matchningen av kandidat och tjänst som är det viktigaste, men låt resan dit vara givande och en värdehöjande process. Låt rekryteringsprocessen bidra till ett starkt varumärke.

Nu har du arbetat 5 veckor här på Inhouse, kan du sammanfatta ditt första intryck?
-På Inhouse har jag hittat en arbetsgivare, som precis som jag, anser att det är viktigt att arbeta med hög kvalité i våra uppdrag. Jag tycker även om att jag uppmuntras till att vara nyfiken och personlig. Om du börjar fundera på att söka ett nytt jobb tycker jag att du ska fråga dig själv just det; vad är viktigt för dig?