Checklista- dubbelkolla ditt CV och personliga brev

Har du sett en intressant jobbannons och ska ansöka genom att skicka in ditt CV med ett personligt brev? Glöm inte att ett CV ska vara lättläst och att rekryteraren på bara några sekunder ska kunna skapa sig en bild av dig som kandidat.


Här kan du säkerställa att du har fått med allt på vår checklista.

Här hittar du en mer utförlig artikel om hur du kan vässa ditt CV

– Lyft det som är relevant. Ska du inte jobba med filmredigering behöver du inte ta upp den kompetensen och utbildning.
– Ett av de vanligaste problemet med jobbansökningar är att de har för stort fokus på din “dåtid”. Lägg istället större vikt på att beskriva och förmedla din framtida potential.
– Ha ett konsekvent innehåll och layout. Ett CV och personligt brev behöver genomgående ha samma språk, tonalitet och visuellt utseende.
– Har du fått med de fem   viktigaste ”sökorden”? Rekryterare och arbetsgivare har ofta ett par nyckelord när de skriver en platsannons.
– Håll dig till max två sidor CV plus en sida personligt brev. Längre än så blir för mycket information, då behöver du gå tillbaka och ”kill your darlings”.
– Beskriv varför du är intresserad av tjänsten. Förvånansvärt många kandidater missar att formulera varför du vill börja just här.  Visa att du förstår arbetsgivaren, branschen och jobbet du söker.
– Mer än att beskriva varför du vill ha tjänsten, så är det viktigt att beskriva varför just du borde få den – vad kan du tillföra och varför ska de välja dig?
– Om du använder ett foto, säkerställ att den har bra kvalité och verkligen representerar dig.
– Skicka inte standardbrev där du bara byter ut namnet på arbetsplatsen, det lyser igenom.
– Är din ansökan lättläst? Undvik för liten textstorlek, ljusa färger, snirkliga typsnitt eller en plottrig bakgrund.

Gör succé på arbetsintervjun - våra bästa tips!

Sorterat under Nyheter

Nyheter

Liknande artiklar