Inhouse / Nu kan du nominera din kollega till Executive Assistant Award
img_3043-redigera-588×300-lowres1

Nu kan du nominera din kollega till Executive Assistant Award

Kajsa, partner på Inhouse, längst fram till vänster med juryn för Executive Assistan Awards

Dagens assistenter är en mångfacetterad yrkesgrupp som ställer stora krav på både personliga egenskaper, affärsförståelse, ledarskap och effektivitet. Executive Assistant Awards riktar strålkastarljuset mot en yrkesgrupp som ofta verkar i bakgrunden. Det vill vi uppmärksamma! Inhouse är därför även i år samarbetspartner till konferensen Vidgade vyer, en konferens för assistenter och administratörer i februari 2019.

Missa inte vår artikel med förra årets vinnare

Konferensen avslutas i en galakväll där vinnarna av utmärkelsen Executive Assistant Award utses och där vi sitter med i juryn. Prisets syfte är att lyfta fram och belöna goda exempel bland Sveriges assistenter på ledningsnivå, samt att sprida budskapet om värdet rollen tillför dagens företag och organisationer. Utmärkelsen ska gå till en person som är yrkesverksam som kvalificerad assistent på ledningsnivå och är en bra ambassadör för sin yrkesroll. Om du nominerar före den 20 november så deltar du i utlottningen av en plats på Vidgade vyer som går den 14-15 februari på At Six i Stockholm.

Här kan du nominera en medarbetare som du tycker är värd att premieras!

Kajsa Tamsen, partner på Inhouse, sitter med i juryn och berättar här om hur assistentrollen har utvecklats de senaste åren.
Vad ser du för trender inom assistentyrket idag jämfört med för 10 år sedan?
Idag stödjer assistenten företagsaffären på ett annat sätt än tidigare. Tempot är snabbare och snabbare och vi ser att en gedigen förståelse för hela verksamheten är viktig för att lyckas i sin roll.

Digitaliseringen har bidragit till en större internationalisering hos våra kunder. En assistent kan ha flera av sina direktrapporterande chefer i andra länder, kunderna blir mer globala och man ordnar allt från stora internationella konferenser till att samarbeta med personal på distans. Rollen blir därmed inte längre en administrativ roll utan assistenten behöver ha en projektledarprofil.

Vad efterfrågar arbetsgivare för kompetensprofil på Executive Assistants idag?
En assistent på ledningsnivå behöver vara flexibel och affärsmässig. Det krävs att assistenten förstår företagets affär och kommunicerar på en hög professionell nivå eftersom man har många olika kontaktytor, både internt och externt. Vi ser också att kraven på utbildningsnivå har ökat, ofta i form av projektledarutbildningar samt att IT- och språkkunskaper efterfrågas.

Du arbetar med många högt uppsatta chefer på stora företag, vilka assistenter möter du som sticker ut?
Det är de assistenter som är strukturerade och har både insikt och förståelse för att främja företagets affär och som ligger ett steg före men som även har integritet och mod.

Jag tycker alla ska passa på att hylla och uppmärksamma medarbetare som arbetar som assistenter på ledningsnivå genom att nominera dem till Executive Assistant Award. Det är en väldigt spännande roll, men den är också krävande. Många assistenter arbetar väldigt hårt för att stötta sina chefer och nu har cheferna och kollegorna chansen att visa sin tacksamhet och uppskattning.