Inhouse / Artiklar / InhouseBarometern genomförs för fjärde året
blackboard-lightbulb

InhouseBarometern genomförs för fjärde året

InhouseBarometern är den svenska kartläggningen av den svenska inhousebyråbranschen och genomförs för fjärde året i rad.

I undersökningen deltar 154 inhousechefer och vi ser fram emot deras svar under mars månad. Undersökningen beskriver hur inhousecheferna i Sverige planerar att utveckla sina verksamheter under det kommande året - när det gäller antalet anställda, tillföra nya roller och kompetenser, att ta hem mer strategiska och kreativa uppdrag från sina externa byråer och effektivisera sina arbetsprocesser.

För två år sedan var det fokus på att göra mer av det rörliga för de sociala medierna. Förra året handlade det om att höja den kreativa kompetensen genom ändrat arbetssätt och genom att rekrytera kreatörer. I år har nya frågor tillkommit – med om de planerar att bygga upp egna studios för rörligt, om agilt arbetssätt är något man vill införa, hur man ser på AI och alla diskussioner om den ”nya marknadsavdelningen”.

Rapporten kommer presenteras i Dagens Media i april och sin helhet på Inhouse Inspiration day den 16 maj, vår årliga heldag då merparten av Sveriges inhousechefer samlas för för att inspireras och nätverka.