Inhouse / Idag firar vi Administration Day med Elaine Eksvärd
administration-day

Idag firar vi Administration Day med Elaine Eksvärd

Idag, den 24 april, är det Administrative Professionals Day, en hyllning till alla administratörer. Vi tillsätter kvalificerade administrativa tjänster ute hos våra kunder varje dag och tycker att det är viktigt att lyfta fram deras betydelse för organisationen.

Inhouse affärsområdeschef Lisa Tham berättar om firandet av assistenter och administrativa roller.
– Idag har alla chefer och kollegor chansen att visa sin tacksamhet och uppskattning till alla de assistenter som arbetar hårt för att underlätta vardagen för sina chefer och bidra till att verksamheten når sina mål.

Ökat ansvar för yrket
Ursprunget till denna dag härstammar från 1952 då Mary Barrett, ordförande för ” National Secretaries Association, och en amerikansk affärsman Harry Klemfuss, skapade en helgdag för att uppmärksamma den hårt arbetande administrativa personalen på deras kontor. Idag hyllas personal runt om i hela världen för att markera dagens ökade ansvar för administrativa medarbetare.

Inspirerande föreläsning
För att fira dagen har Inhouse bland annat anordnat en spännande frukostföreläsning med Elaine Eksvärd, där vi hade bjudit in drygt 40 gäster. Elaine höll en spännande föreläsning på ämnet ”Konsten att få folk att lyssna”, om hur du med modern retorik lyckas snacka snyggt. Förutom många talande exempel som fick publiken att skratta så gick hon igenom nycklarna till att få folk att vilja lyssna på just ditt budskap. Vi fick träna på bland annat röst och melodiläge, klädsel samt hur du kan väcka motivationen till att få din målgrupp att vilja lyssna på dig. En kommunikationsnyckel är att väcka nyfikenhet.

Dagens mest minnesvärda citat från Elaine: "Många är rädda att ta plats och tala inför folk, men det är inte du som ska ta plats utan din idé och ditt budskap"