Inhouse / Inhouse medverkar i tidningen Chef om onboarding
helene-1

Inhouse medverkar i tidningen Chef om onboarding

Vi medverkar i tidningen Chef om ett ämne som ligger oss varmt om hjärtat; vikten av att skapa en positiv upplevelse under hela onboardingen – från första intervjun till signerat kontrakt, följt av tiden innan start och vidare under de inledande månaderna väl på plats.

I artikeln kan du läsa om hur företag har allt att vinna på att chefer lär sig grunderna om strukturerad onboarding. Kompetensbristen i allt fler branscher förändrar förutsättningarna vid rekrytering. Tidigare var det de arbetssökande som behövde hålla sig på tå och visa upp sitt allra bästa jag för arbetsgivarna. Nu har balansen delvis skiftat. Allt oftare sitter kandidaterna till jobben med höga förväntningar och trumf på hand när de kliver in i en rekryteringsprocess. Läs hela artikeln på chef.se

Läs hela artikeln på chef.se

Vår affärsområdeschef Helene Leitner Larsson berättar hur dragkampen om de bästa nya kollegorna kan gå till.
”Vi har varit med om att kandidater som på bussen, på väg till avtalsskrivning hos sitt nya jobb, får ett samtal med ett bättre erbjudande från en konkurrent”.

Många gör misstaget att likställa onboarding med en introduktion på en arbetsplats men introduktionen är bara en mindre – men viktig – del av en större onboardingprocess. En välplanerad onboardingprocess gör en enorm skillnad för nya medarbetare. Du riskerar inte att tappa din nya stjärna mellan avtalsskrivning och den första arbetsdagen, och nyanställda som får en bra introduktion blir snabbt effektiva och engagerade. I vår nya guide kan du läsa om hur du ger dina nya medarbetare de bästa förutsättningar att trivas på jobbet.