Inhouse / Nu kan du nominera till Executive Assistant Awards 2021
publikhav

Nu kan du nominera till Executive Assistant Awards 2021

Nu är nomineringen till årets upplaga av Executive Assistant Awards 2021 öppen - där Sveriges bästa assistenter på ledningsnivå lyfts fram. Syftet med tävlingen är att sprida budskapet om värdet rollen tillför dagens företag och uppmärksamma goda exempel bland ledningsassistenter.

Missa inte vår intervju med förra årets vinnare

2021 års utmärkelse av Executive Assistant Awards delas ut och firas digitalt den 22 april men kommer även att uppmärksammas i samband med Vidgade Vyer. Inhouse är samarbetspartner till tvådagarskonferensen Vidgade Vyer som kommer gå av stapeln i oktober och vi sitter även med i juryn till EAA.

Trendspaningar kring rollen

Kajsa Tamsen, partner på Inhouse, sitter med i juryn till tävlingen och berättar hur assistentrollen har förändrats under året som har gått, då mångas arbeten har påverkats av pandemin.
- Executive Assistants arbetsbörda har generellt sett inte direkt vare sig ökat eller minskat. De fortsätter att vara ett viktigt stöd till ledningen samt vara en koppling mellan ledning, kunder och organisationen. Rollen är därmed inte längre en administrativ roll då assistenten behöver ha en projektledarprofil.

- Precis som för de flesta har rollen som assistent förflyttats till att bli mer digital. Det blir viktigare och viktigare med självledarskap och att vara ännu mer proaktiv. Det vill säga, istället för att haffa någon vid kaffemaskinen eller gå förbi en kollega måste du aktivt ta kontakt via Teams eller mobil.
Jag vill även betona vikten att fortsätta att vässa sina digitala kunskaper och försöka läsa av trender via onlineseminarier, artiklar och dylikt på LinkedIn och även på Twitter.

Nominera

För att bli nominerad till Executive Assistant of the Year ska assistenten vara yrkesverksam som assistent på ledningsnivå och visat att hon/han uppfyller följande kriterier; är kreativ, en skicklig problemlösare och en god kommunikatör, har insikt och förståelse för att främja företagets affär, har mod och integritet och håller lojaliteten högt. Samt är en god ambassadör för sin yrkesroll. Sista nomineringsdag är 20/2.

Här kan du nominera en medarbetare som du tycker är värd att premieras!

Juryn består av följande personer:

Else-Britt Lundgren –former Executive Chairman IMA – International Management Assistants (2013-2019) och Senior Administrator BioArctic AB

Stefan Haglund – VD, Företagsuniversitetet AB

Marlene Berglund – Utvecklingschef, Företagsuniversitetet AB

Sofie Koark - Vice Chairman, IMA och Executive Assistant AW Group/Academic Work

Kajsa Tamsen – Business Director HR / Partner, Inhouse AB

Håkan Holstein – Regional Sales Director, Nordic Choice Hotels

img_3043-redigera-588×300-lowres1-1
Kajsa, partner på Inhouse, längst fram till vänster med juryn för Executive Assistant Awards