Inhouse / Ny kollega med inriktning inom ekonomi & finans
gfkt2689-redigera-artikel-web

Ny kollega med inriktning inom ekonomi & finans

Vi säger varmt välkommen till vår nya kollega Margaretha Palmbäck. Margaretha har drygt 20 års erfarenhet från olika roller inom finans- och bankindustrin, gentemot både privatpersoner och företag. Hos oss på Inhouse ska hon rekrytera och tillsätta konsulter inom bank, finans och ekonomi och hon har redan flera spännande uppdrag på gång.

Här hittar du våra lediga rekrytering och konsultuppdrag

Välkommen till oss Margaretha! Kan du berätta något om din bakgrund och hur du började arbeta inom finansbranschen?
-
I grund och botten har jag en ekonomexamen från Stockholms universitet. Efter examen arbetade jag inom fondindustrin och arbetade sedan på några olika finansavdelningar och inom bank. Bland annat arbetade jag som Private Banker på Danske Bank, när familjen flyttade ner till Luxemburg 2006. Efter drygt 20 år i olika roller inom finans- och bankindustrin gick jag över till att arbeta som rekryteringskonsult på Amendo med huvudfokus på rekrytering inom bank, finans, ekonomi och försäkring. Närmast kommer jag som gruppchef på Intrum Sverige. En röd tråd i flertalet av mina olika roller är att jag haft kundkontakt och jag är helt klart en person som trivs allra bäst i samspel med andra människor.

Hur kommer det sig att du hamnade här på Inhouse?
-
Att åter få arbeta med rekrytering inom ekonomi och finans, och dessutom med både rekryterings- och konsultaffären, kunde jag inte motstå! Jag älskar verkligen att hitta den perfekta matchningen mellan kundens behov och den bästa kandidaten för att täcka detta. Det är verkligen något som ger mig energi! Jag känner att jag bidrar med något vilket jag får en kick av. För mig är det viktigt att känna att det finns ett nära samarbete kollegor emellan. Vi har alla ett ansvar att själva driva våra processer och uppdrag men jag tycker det är så mycket roligare i en företagskultur som uppmuntrar till teamwork något jag fick intryck av att Inhouse hade och som har besannats under min första tid här. Ett grymt härligt gäng med stort fokus på nöjda kunder men även på en trevlig gemenskap!

Här kan du läsa mer om oss "Inhouse- The story"

Vad är dina främsta tips till arbetssökande kandidater för att kunna ”sticka ut” från mängden?
-
A och O idag är att se till att ha en uppdaterad profil på LinkedIn, jag upplever att LinkedIn verkligen jobbat hårt med tekniken vilket gör att sökningen där efter kandidater för lediga tjänster blir än bättre för varje dag.

Många av oss som jobbar med rekrytering har tillgång till en speciell tjänst via LinkedIn där vi kan lägga upp projekt för de olika rollerna vi arbetar med. Där definierar man olika sökkriterier för tjänsten som exempelvis typ av verksamhet, speciella färdigheter som är önskvärda, tjänstgöringsort etc. Ju mer information som finns i varje persons profil desto större möjlighet att det blir en matchning på vad vi söker.

Vi säger återigen varmt välkommen till Margaretha!

Här kan du läsa vår populära artikel om att göra succé på LinkedIn