Inhouse / Inhouse utvecklar EA-nätverk med ny specialistkompetens
GFKT9644-Redigera artikel-web

Inhouse utvecklar EA-nätverk med ny specialistkompetens

Vi säger varmt välkommen till vår nya kollega Marie Åkesson som börjar på Inhouse för att vidareutveckla vårt nätverk för Executive Assistans. Parallellt med det arbetar Marie själv som Executive Assistant åt Systembolagets VD, sedan 12 år tillbaka. Förra våren plockade Marie även hem priset som 2020 års Executive Assistant Award.

Marie kommer ansvara för att vidareutveckla, paketera och leda vårt nätverk för Executive Assistant inom vårt specialistområde Business Services och redan i september beräknas en ny nätverksomgång att starta.

Här kan du läsa mer om nätverket som startar igång igen i september 2021

Välkommen Marie! Berätta, vad krävs det för att ett nätverk ska flyga och vad kan det tillföra?

- Nyckeln för att lyckas med ett nätverk är att ha en lagom stor grupp så att alla deltagare vågar prata och dela med sig. När alla lyssnar och bidrar ger nätverk en fantastisk energi och timmarna bara flyger i väg. Tidigare i min karriär var jag medlem i ett nätverk i närmare fem år och där har jag hittat vänner för livet. Jag tycker att ett framgångsrecept är att alla i gruppen ska ha liknande roller och utmaningar för att ämnena ska vara relevanta och ge ett värde, därför är just det här nätverket riktat till assistenter på ledningsgruppsnivå. I höst kommer säkert många frågor handla om återgången efter pandemin och hur företagsledningen ska navigera i ett nytt landskap.

Att arbeta som assistent till Systembolagets VD, vad kan du dela med dig för erfarenheter kring det?

- Systembolaget är ett statligt aktiebolag så vi är ett publikt företag med många ögon på oss. Jag är min chefs förlängda arm med allt det betyder kring budskap och mitt egna personliga ledarskap. Det behöver alla assistenter tänka igenom, och det är säkert en frågeställning vi kommer beröra under höstens nätverksträffar. Jag hoppas kunna inspirera, engagera deltagarna och dela med mig av mina snart 25 år i detta yrke och även spana in i framtiden.

Missa inte vår vinnarintervju med Marie när hon vann Executive Assistant of the Year

Hur kommer det sig att du börjar arbeta med just Inhouse?

- Jag har en väldigt positiv bild av Inhouse. 2015 var jag med på ett seminarium hos Inhouse för Executive Assistans som ”sidekick” till föredragshållaren om utmaningar i EA rollen, så jag har känt till varumärket i flera år. Våra vägar korsades igen förra året när en av Inhouse ägare, Kajsa Tamsen som sitter med i juryn för Executive Assistant Award, intervjuade mig inför nomineringarna till priset. Då handlade frågorna om rollen där jag lyfte vikten av nätverk och mentorer vilket vi hade ett mycket bra samtal kring och på den vägen är det, nu ska jag äntligen arbeta med Inhouse!

Utveckling av Executive Assistant nätverket

Avslutningsvis frågar vi Kajsa, partner på Inhouse, hur hon ser på utveckling av nätverket och EA-rollens framtid.
- Först och främst har Marie en otrolig erfarenhet i att arbeta med ett väldigt modernt ledarskap och har ett klokt förhållningssätt till rollen i stort. Hon har verkat i många miljöer, har erfarenhet av att driva upp många nätverk internt och är van mentor till nya i yrkesrollen. EA rollen är så otroligt viktig och samspelet mellan ledningen och en duktig EA kan göra underverk för ett helt bolag. Det är en kvalificerad roll som har tillgång till de innersta rummen och som ofta både är välbetald och välutbildad. För Inhouse del ser vi rollen som nyckelposition i företagsledningen.

Här hittar du fler av våra nätverk