Inhouse / Pandemins effekter – vad säger arbetsrätten?
arbetsrätt

Pandemins effekter – vad säger arbetsrätten?

Tidigare i veckan höll vi i ett webinar där vi bjöd in Kristofer Palmblad, HR-specialist med fokus på arbetsrätt. Kristofer svarade på frågor gällande pandemins effekter utifrån ett arbetsrättsperspektiv och här har vi summerat några av slutsatserna.

Vilka krav kan vi som arbetsgivare och medarbetare ställa på till exempel distansarbete, nu när vi har möjlighet att gå tillbaka till våra kontor? Kan man kräva av sina anställd att de vaccinerar sig?

Vi tog med oss följande från webinariet:

- Arbetsgivaren har rätten att bestämma huruvida du som medarbetare kan få arbeta hemifrån.

- Arbetsgivaren är inte skyldig att betala för kostnader som resekostnader till och från kontoret om du till exempel arbetar från ditt landställe.

- Arbetsgivaren är inte skyldig för att betala för en bättre internetuppkoppling (om inte arbetet kräver det, till exempel om man arbetar som spelutvecklare) men däremot kan arbetsgivaren ha en policy som säger att man betalar för arbetstagarnas internetuppkoppling.

- Du som arbetsgivare är skyldig att se till att dina medarbetare har en bra arbetsmiljö. Det räcker inte att ge ett bidrag för att medarbetaren för att köpa till exempel ett höj- och sänkbart bord och arbetsstol, utan inkluderar fler aspekter.

- Som arbetsgivare är du inte bara skyldig att se till att dina medarbetare har en bra arbetsmiljö fysiskt men även psykiskt. Kristofer rekommenderar företag att bl.a. göra en riskbedömning.

Vi på Inhouse har en tjänst, HR Direkt, för dig som inte har en HR-funktion eller är ensam på HR och ibland har behov av ett bollplank inom tex arbetsrätt eller medarbetarfrågor i allmänhet.

Är du intresserad av att veta mer, läs här eller kontakta Helene Leitner Larsson