Inhouse / Förbered höstens jobbsökande redan nu och ligg steget före
GFKT1522-Redigera_Artikel

Förbered höstens jobbsökande redan nu och ligg steget före

Om du funderar på att byta jobb efter sommaren är det perfekt att börja planera för det redan nu. Då ligger du steget före i augusti och är redo när hösten kommer. Här har vi samlat 10 av våra mest populära artiklar som hjälper dig på vägen, från dina första funderingar till arbetsintervjun och saker att fundera över innan du tackar ja.

Här hittar du en massa spännande lediga jobb

5 tips till dig som ska börja söka nytt jobb

Att komma igång med själva jobbsökandet kan vara knepigt och tidskrävande. Ibland är det svårt att veta i vilken ände man ska börja. Här kommer några tips för dig som är ny på arbetsmarknaden, men också för dig med mer erfarenhet.

Checklista för ett bra CV- 10 snabba tips

Här har vi samlat de viktigaste tipsen om vad du ska tänka på när du skriver ditt CV och söker efter inspiration. Kan du bocka av dessa 10 punkterna har du kommit en bra bit på vägen till ett optimalt CV.

Så här skriver du ett riktigt bra CV

Är du på jakt efter ditt nya drömjobb? Se då till att ditt CV är så intresseväckande och bra att det tar dig vidare till nästa steg- intervjun. Vi har samlat fem viktiga råd för att skapa ett attraktivt CV som står ut från mängden.

5 tips för att bygga en stark LinkedIn profil

Om du marknadsför ditt personliga varumärke på rätt sätt kan LinkedIn öppna dörrar till värdefulla kontakter och jobberbjudanden. Här är fem viktiga tips som du inte får missa när du skapar, eller uppdaterar, din profil.

5 tips när du ska bygga och utveckla ett professionellt nätverk

Det krävs tid och energi för att bygga upp ditt professionella nätverk. Men troligtvis sitter du redan på många värdefulla kontakter som kan bidra med inspiration.  Att använda ditt kontaktnät är också ett effektivt sätt att hitta jobbet du drömmer om. Vi ger dig fem tips för att lyckas med ditt nätverkande.

Så här förbereder du dig inför jobbintervjun

Att förbereda sig väl inför en arbetsintervju borde vara en självklarhet, för det visar sig ganska snabbt om kandidaten inte har förberett sig och läst på i förväg. I den här artikeln får du tips på vad du kan göra innan själva arbetsintervjun för att vara så redo det bara går.

5 tips för att lyckas under jobbintervjun

Du skickar många ansökningar till olika arbetsgivare i förhoppning om att få komma till en jobbintervju. Efter en tid får du kanske ett samtal där du blir inbjuden till en anställningsintervju och då slår ofta nervositeten till.

Så här lyckas du på den digitala jobbintervjun

Det senaste året har digitala arbetsintervjuer ökat. Men hur gör man för att få fram sin energi och kompetens i ett möte på distans? Här är 5 tips på saker att tänka igenom för att ta dig närmare drömjobbet.

Frågor att ställa till din nya chef- innan du tackar ja

En arbetsintervju ska vara en tvåvägskommunikation. Din eventuellt blivande chef intervjuar dig för att avgöra om du är den som passar bäst för jobbet, och du bör ställa frågor för att avgöra om du skulle trivas med din nya chef. Men hur får du fram den informationen under din jobbintervju?

Så vet du om din nya arbetsplats är rätt

I en rekryteringsprocess är det lätt hänt att fokus ligger på att arbetsgivaren ska avgöra om du passar för tjänsten, men du behöver även se till att arbetsplatsen är rätt för just dig. Men hur vet man egentligen att det nya jobbet är rätt innan man har fått det?

Bonustips när du har fått ditt nya jobb "Gör succé på nya jobbet- våra 10 bästa råd"