Inhouse / Inhouse rekryterar entreprenadansvarig
Fahed 2021-06

Inhouse rekryterar entreprenadansvarig

Vår nya kollega Fahed Sjönoce är Key Account Manager och entreprenadansvarig inom vårt specialistområde Business Services. Han har över 10 års erfarenhet av försäljning inom bemanningsbranschen och E-Commerce och vi säger varmt välkommen!

Välkommen till Inhouse Fahed. Hur har dina första veckor varit?
- Tackar! Mina första veckor på Inhouse har varit otroligt välkomnande. Alla har varit väldigt tillmötesgående, tillgängliga och hjälpsamma med min introduktion. Det har varit skoj att få lära känna alla och få en inblick i hur Inhouse arbetar internt. Inhouse är ju ett välkänt varumärke så det har varit spännande att få sitta mitt i smeten och lära mig det nya arbetssättet.

Här hittar du fler artiklar och nyheter

Vad har du gjort innan du började här?
- Jag har arbetat med försäljning i snart 13 år. Jag kommer precis från Netigate, som tillhandahåller en molnlösning som gör det möjligt för bolag att skicka ut enkäter. Den lösningen används för övrigt här på Inhouse och Inhouse hjälper även Netigate med tillsättningar, så det är en liten värld. På Netigate var jag kundansvarig och innan dess var jag en sväng inom bemanningsbranschen, närmare bestämt hos Perido och det känns bra att ha med mig den erfarenheten inför resan här hos Inhouse.

Du kommer ansvara för att utveckla våra entreprenader, vad innebär det?
- Inhouse har flera ben att stå på idag och ett utav dem är våra entreprenader. Det är ett helhetsåtagande ute hos kund där vi arbetar med att ta hand om alltifrån reception till servicedesk. Det finns oändlig potential hos Inhouses kunder med att utveckla den affären ännu mer och där kommer vår entreprenadslösning in. Kort sagt så vill vi erbjuda våra kunder möjligheten att utveckla dess interna organisation med vår hjälp och expertis, oavsett om det gäller en tillsättning eller utveckling av organisationen.

Så småningom när kontoren förhoppningsvis börjar öppna upp igen, vad rekommenderar du att företag ska tänka på då?
- Att fortsätta ta eget ansvar, hålla avstånd och följa de rekommendationer och restriktioner som myndigheterna sätter upp, men det kan ju alla vid det här laget. Utöver detta tror jag att det är jätteviktigt att planera för hur man bygger en bra företagskultur och att man kan förhålla sig till att vi kanske kommer att arbeta lite annorlunda framledes. Medarbetare är det viktigaste ett företag har och det är dom man måste värna om. Hur mår dina medarbetare och hur kan du som arbetsgivare skapa bäst förutsättningar för det nya arbetssättet? Har du nöjda och drivna medarbetare så löser sig resten och det är en del av den resan vi vill göra hos våra entreprenader.

Här kan du läsa mer om hur vi kan utveckla din entreprenad