Inhouse / Ny nätverksomgång för Executive Assistants
Executive Assistants nätverk

Ny nätverksomgång för Executive Assistants

Att vara leveranssäker, hålla sig uppdaterad om bolaget och omvärlden samt kompetensutveckla sig är fokusområden för att utvecklas i Executive Assistant rollen, menar vår kollega Marie. I november startar hon upp en ny nätverksomgång för Executive Assistants.

Parallellt med att utveckla Inhouse nätverk för assistenter arbetar Marie själv som Executive Assistant åt Systembolagets VD, sedan 12 år tillbaka. Förra våren plockade Marie även hem vinnarpriset som 2020 års Executive Assistant Award.

Marie kontaktbild färg web 2021

- För att kunna utveckla sin karriär som Executive Assistant tycker jag att det finns några frågor man bör ställa sig själv lite då och då. Hur ser mitt kompetensarkiv ut? Får jag positiv eller negativ återkoppling från min chef och andra? Känner jag mig tillräckligt uppdaterad på hur just det här företaget fungerar? Och har jag egentligen en bra relation till min chef?

- Att göra en karriär som EA är i grunden relativt enkelt. Håller du dig uppdaterad om bolaget, omvärlden, vad som händer i yrket och är pro-aktiv kommer du alltid vara attraktiv. Blir du även känd, både externt och internt i organisationen, som en positiv och nyfiken person som håller leveransdatum och alltid är villig att lära sig nytt (till exempel ett språk eller ett digitalt program) så blir det ännu bättre.

Vikten av nätverk
En viktig del för att vidareutveckla sin karriär och kompetensutveckla sig är att gå med i en nätverksgrupp, något Marie själv har gjort i 5 år.
- Antingen skapar du dig ett nätverk på din egen arbetsplats med andra assistenter (som jag gjorde på Systembolaget) eller så går du med i ett externt nätverk. Vi på Inhouse startar upp en ny nätverksomgång i november där jag fungerar som nätverksledare. Den första gruppen startade i september och vi är nu på gång att bilda en grupp till som är tänkt att starta i november.

- Det är enormt givande att dela erfarenheter med andra Executive Assistants. Vid nätverksmöten pratar man om det gruppen vill prata om. Det kan vara allt från att hantera återgången till jobbet efter pandemin och hur andra företag gör för att komma tillbaka till en mer normal arbetsdag till att dela kunskap om en bra styrelseportal eller hur man bör hantera en besvärlig person på sin arbetsplats. Att tanka ned kunskap och praktiska erfarenheter från nätverkskollegorna och nätverksledaren är en bra kompetensutveckling där man får med sig många bra idéer. För att inte tala om att man även kan få vänner för livet, vilket inte är fy skam.

Klicka här för att få veta mer eller anmäla dig till nästa nätverksgrupp!