Inhouse / Nu kan du nominera till Executive Assistant Awards 2022
star_shape_gold_glow_sparks

Nu kan du nominera till Executive Assistant Awards 2022

Nu är nomineringen till årets upplaga av Executive Assistant Awards 2022 öppen - där Sveriges bästa assistenter på ledningsnivå lyfts fram. Syftet med tävlingen är att sprida budskapet om värdet av rollen, vad den tillför dagens företag och uppmärksamma goda exempel bland ledningsassistenter.  

Missa inte vår intervju med 2021 års vinnare

Vinnarna utses i samband med konferensen Vidgade Vyer 14-15 juni. Inhouse är samarbetspartner till tvådagarskonferensen som kommer gå av stapeln i februari och vi sitter även med i juryn till Executive Assistant Awards.

Trendspaningar kring rollen

Kajsa Tamsen, partner på Inhouse, sitter med i juryn till tävlingen och berättar hur assistentrollen har förändrats under de senaste åren.
– Executive Assistants fortsätter att vara ett viktigt stöd till ledningen samt en koppling mellan ledning, kunder och organisation. Rollen är därmed inte längre en administrativ roll då assistenten nu behöver ha en projektledarprofil i stället.

– Precis som för de flesta har rollen som assistent förflyttats till att bli mer digital. Det blir viktigare och viktigare med självledarskap och att vara proaktiv. Jag vill betona vikten av att fortsätta vässa sina digitala kunskaper, till exempel via online-seminarier, artiklar. LinkedIn och dylikt.

Nominera

För att bli nominerad till Executive Assistant of the Year ska assistenten vara yrkesverksam som assistent på ledningsnivå och kunna visa att hon/han uppfyller följande kriterier; är kreativ, en skicklig problemlösare, en god kommunikatör, har insikt och förståelse för att främja företagets affär, har mod, integritet och hög lojalitet. Samt är en god ambassadör för sin yrkesroll. Sista dagen för nominering är 14 april 2022.

Här kan du nominera en medarbetare som du tycker är värd att premieras!