Inhouse / Årskrönika 2021
arskronika

Årskrönika 2021

2021 börjar lida mot sitt slut och vi blickar tillbaka över det gångna året med en årskrönika, och wow vilket år! Vi har återhämtat oss efter pandemins effekter, inlett spännande satsningar och välkomnat flera nya kollegor. 

Trots pandemins påverkan har 2021 varit ett händelserikt år för oss på Inhouse. Vi har vuxit och välkomnat hela 13 nya fantastiska kollegor och under januari välkomnar vi ytterligare två. Vi har även utvecklat två av våra specialistområden som också i och med det bytt namn för att bättre spegla vad de gör: Ekonomi har blivit Ekonomi & Finans samt Kommunikation har blivit Marknad & Kommunikation.  

Utöver det har vi genomgått ett byte av plattformsleverantör för vår hemsida som har lett till stora och viktiga uppdateringar. Det här kommer underlätta för konsulter och kandidater att söka jobb och uppdrag. Vi har även bytt affärssystem för att säkerställa smidigare processer och säkerefterlevnad av GDPR.  

– Det gläder mig att säga att vi har återhämtat oss väl och står nu starkare än innan pandemin genom allt vi gjort, vi har blivit One Inhouse, säger Jens Ölander, VD på Inhouse. 

Arbete mot fördomar 

Arbete mot fördomar är otroligt viktigt för oss. Därför har vi under året certifierat samtliga anställda i testverktyg för att kunna jobba kompetensbaserat och fördomsfritt. 

– Under våren 2021 lyfte Inhouse kompetensnivån och stoltheten hos sina medarbetare genom att utbilda och certifiera samtliga konsultchefer och rekryteringskonsulter i att arbeta fördomsmedvetet och kompetensbaserat i våra processer. En mycket gedigen satsning som nu kommer att fortsätta med regelbundna workshops och löpande utbildningstillfällen, säger Helene Leitner Larsson, Affärsområdeschef HR, Ekonomi och Business Services. 

Vi är även mycket stolta över att ha sjösatt vårt arbete mot ålderism och åldersdiskriminering genom Erfarenhetsstiftelsen. Det här är ett samarbete med kommunikationskonsulten och ålderism-experten John Mellquist och det kommer att ske mycket spännande saker under 2022. Vi vill därför påminna er om att följa oss i sociala kanaler, där uppdaterar vi er kontinuerligt om alla engagerande händelser hos Inhouse AB. 

Nystartade Attract  

En annan spännande satsning från året är det nystartade bolaget Attract. Attract är specialister på Recruitment Marketing och kommer hjälpa organisationer att lyckas med att attrahera och engagera deras framtida talanger.  

– Det känns otroligt kul att så många företag har visat intresse och valt att ta hjälp av Attract under året som gått. Ännu mer ser vi fram emot 2022 då vi nu planerar tillväxt och fler spännande samarbeten, säger Mireille Mårtensson, Grundare till Attract. 

Men nu är vi alla glada att lämna 2021 efter oss och blicka fram emot ett nytt händelserikt år. Vi på Inhouse önskar dig ett fantastiskt nyår och vi ses i januari! 

 

Statistik från 2021:
  • Vi har gjort 142 rekryteringar i år
  • Vi har haft 289 personer i arbete under hela året på 270 olika bemanningsuppdrag
  • Vi har hjälpt 354 kunder med deras utmaningar inom Rekrytering, Bemanning och Organisationsutveckling