Inhouse / Går du i att byta jobbtankar?
strand

Går du i att byta jobbtankar?

Sommar och semester är också en tid för reflektion. När vi är lediga har vi tid att reflektera och kanske kommer du fram till att du vill söka nya utmaningar till hösten? Här ger vi dig tips på hur du bäst förbereder dig för jobbsökandet.

Linkedin profil – Har du gått igenom din Linkedin profil så att den är uppdaterad med senaste arbetet, kurser du har genomfört under året etc? Visste du att på Linkedin kan du aktivera ”öppen för nytt jobb”? Gå högst upp i din profil, välj själv om du vill visa det öppet eller enbart för rekryterare. Se till att följa intressanta rekryterare och rekryteringsföretag på LinkedIn för att få aktuella tjänster och uppdrag i ditt flöde. Följer du inte Inhouse idag – gå in och följ oss så missar du inget spännande.

CV – Har du uppdaterat ditt cv? Tänk på att ditt cv ska skapa nyfikenhet och bevisa dina arbetslivserfarenheter. Ett bra cv ska vara tydligt, ge en snabb överblick och kortfattat beskriva vad du gjort i dina olika roller. Skriv gärna en sammanfattning som berättar vad du har gjort i liknade roller, branscherfarenhet och vad just du tillför i rollen.

Se gärna över din registrerade profil så att vi har de senaste uppgifterna om dig. Fyll i dina kompetenser så blir du sökbar är vi letar efter specifika kompetenser.

Fundera igenom vem som skulle kunna vara en bra referens till dig som kan styrka dina erfarenheter och kompetenser i den roll du har haft. Vi ser gärna att du har tre referenser där en eller fler är din tidigare chef samt kollegor eller annan samarbetspartner som är relevant för rollen du söker.

Personligt brev – Vi får ofta frågan om man ska bifoga ett personligt brev med sin ansökan. Vi på Inhouse, och flera av våra kollegor i branschen, menar att man inte behöver bifoga ett personligt brev. Undersökningar visar att drygt 70% inte läser personliga brevet. Fokusera därför på att ha ett tydligt och säljande CV som bevisar erfarenhet, potential och skapar nyfikenhet.

Se alla våra lediga tjänster och uppdrag här