Inhouse / Digitala talanger

Digitala talanger

Startsidan_1966x721

Inhouse är ditt konsultföretag inom organisationsutveckling, rekrytering och bemanning som riktar in sig mot branscher inom kommunikation, business services, HR och ekonomi. Med tanke på våra specialistområden jobbar vi mycket digitalt, liksom vi arbetar med att anställa och rekrytera många digitala talanger. Vare sig du söker en konsult eller en anställd till ditt företag, finns vi här för dig. Vi kan hjälpa till med hela, eller delar av, rekryteringsprocessen, men viktigast av allt är att vi utgår från People management för att försäkra oss om att utvecklingen och resultatet hos uppdragsgivarna överensstämmer med våra löften och förhoppningar. Detta är ett effektivt sätt för oss att arbeta nära våra kunder och se över verksamheten i stort, samt alla delar i den; människorna.

Vad kan Inhouse erbjuda?

Vare sig det handlar om att du önskar bli en digital talang eller om du vill anställa nya digitala talanger, kan Inhouse erbjuda en rad olika tjänster som gynnar dig som privatperson eller företag:

  • Organisationsutveckling – Vi hjälper till att effektivisera och utveckla företag och organisationer genom bland annat rådgivning, effektiviseringar och coaching.
  • Rekrytering – Med certifikat inom personbedömning har vi ett stort nätverk med stor erfarenhet, liksom vi själva, och kan därför erbjuda kvalitativa rekryteringsprocesser. Ibland behöver företag enbart “second opinions” eller hjälp i delar av rekryteringsprocessen och även detta kan vi erbjuda.
  • Bemanning – Ibland behöver ett företag en tillfällig spetskompetens eller hjälp att fylla en plötsligt ökad efterfrågan. Inhouse kan hjälpa att fylla dessa tomrum under en period.
  • Auktoriserade – Inhouse är ett auktoriserat konsultföretag inom omställning och bemanning som använder sig av Bemanningsföretagens allmänna bestämmelser och leveransvillkor för rekrytering och personaluthyrning.
  • Kärnvärden – Inhouse har tre viktiga kärnvärden som gör vår hållbara verksamhet möjlig: samverka, utmana och personliga. Dessa innebär att vi hjälper varandra internt, vi utmanar, ifrågasätter och bekräftar kunder och kollegor i syfte att förbättras samt att vi bygger personliga relationer med kunder och kandidater.

Vad kan du förvänta dig av Inhouse?

Eftersom de rekryteringskonsulter vi använder oss av själva har arbetat inom den specifika bransch som du söker kompetent personal till, så besitter de både specialkompetens och har möjlighet att förstå och hjälpa dig med dina behov och utmaningar. Utöver detta så känner våra medarbetare din bransch, eftersom de själva har jobbat där och har utvecklat stora och breda nätverk. Detta leder självklart till snabbare och bättre resultat i slutändan. Så söker du efter en digital talang – tar vi fram en digital talang. En bra sådan.

Sandra-P1

Kontakta mig så berättar jag mer

Sandra Pettersson
+46 709 35 35 44
sandra.pettersson@inhouse.se

Referenser

MiG web
mig-logo

Referenser

Inhouse sitter med både nätverket, relationerna, förståelsen och intresset!

Janne Björge, Ordförande

Myrorna pressbild
Logotyp

Referenser

Inhouse har gjort ett fantastiskt jobb i rekryteringen av vår HR-chef!

Caroline Andermatt, VD

Gaming
Adverty

Referenser

Vi har haft en jättebra dialog under hela processen när vi skulle rekrytera vår CFO

Niklas Bakos, grundare och strategichef

Ahlsell bakgrund
ahlsell logo

Referenser

Samarbetet ser vi som långsiktigt och rekryteringsprocessen är alltid proffsig

Ann-Sofie Höman, HRBP

Dustin Business Center
Dustin_Logo

Referenser

I wish to work with no one else in my future talent searches

Linda Stenström, Creative Director

Aktuellt

collage 11
2021-09-23

Inhouse och Regi i nytt samarbete för att hjälpa byråer att bli mer framgångsrika 

Konsultföretaget Regi och Inhouse har inlett samarbete för att hjälpa byråer att utveckla sina verksamheter och bli mer framgångsrika och valbara. Regi genomför årligen bransch- och kundstudien Årets Byrå för byråer i hela Norden.
klarna ex 2
2021-09-08

”Att bygga företagskultur är den avgörande faktorn för att få in talanger”

Christian Cabau är marknadschef på fintech-bolaget Klarna med 4000 anställda världen över. Han ansvarar för avdelningen Creation på Klarna Agency och den 17 september står han på scenen på vår årliga inspirationsdag ”Inhouse Inspiration Day”.
Kaffekopp vid dator 2021_1126x550
2021-09-06

Så här tar du referenser på din nya arbetsplats

Snudd på alla företag tar referenser på nya medarbetare, men det blir även vanligare och vanligare att kandidater i en rekryteringsprocess tar referenser på sin kommande arbetsplats. Här kommer 5 tips på hur du kvalitetssäkrar din framtida arbetsgivare.