Webbredaktor
Inhouse / Content Creator

CONTENT CREATOR JOBB - LEDIGA TJÄNSTER SOM CONTENT CREATOR

På Inhouse kan du söka lediga jobb som content creator i Stockholm. Hos oss kan du även registrera ditt CV för att kunna se framtida jobb som content creator eller för andra roller. Här hittar du både annonser för att bli en del av oss på Inhouse, eller för våra kunder, oavsett om du söker heltidsjobb, extrajobb eller jobb som student. Hitta ditt nästa drömjobb med Inhouse!

Content Manager till Atrium Ljungberg

2024-07-04 Marknad & kommunikation Stockholms län Stockholm

Copywriter to marketing department

2024-07-02 Marknad & kommunikation Stockholms län Stockholm

Content Creator

Att jobba som Content Creator innebär att skapa och hantera innehåll för olika digitala plattformar som webbplatser, sociala medier och bloggar. Som Content Creator är man ansvarig för att skapa och förmedla budskap som är relevanta för målgruppen och som hjälper till att nå affärsmålen.

Vad gör en Content Creator?

En av huvuduppgifterna för en Content Creator är att utveckla och genomföra en innehållsstrategi. Det innebär att identifiera målgrupper och undersöka vad som är viktigt för dem, skapa en innehållskalender och bestämma vilken typ av innehåll som ska skapas och publiceras. Som Content Creator arbetar du ofta tillsammans med marknadsförare och andra avdelningar för att säkerställa att innehållet är i linje med företagets eller organisationens övergripande mål och syften.

Vanliga arbetsuppgifter för en Content Creator:

 • Utveckling av innehållskoncept och idéer för företagets sociala mediekanaler och andra plattformar.
 • Producera text, bilder, videor och andra typer av innehåll.
 • Redigering och optimering av innehåll på sociala medier.
 • Kommunicera med andra avdelningar när det kommer till innehåll och marknadsföring.
 • Följa upp innehåll och anpassa strategier baserat på resultaten.
 • Göra research och hålla sig uppdaterad om trender inom innehållsskapande och sociala medier.
 • Samarbeta med influencers och företag för att öka räckvidden för företagets innehåll.

Uppgifterna kan variera beroende på företagets storlek, bransch och målsättningar.

Utbildning för dig som vill arbeta som Content Creator:

Det finns olika utbildningar som kan vara lämpliga om man vill jobba som Content Creator, beroende på ens tidigare erfarenheter och intressen. Här är några exempel:

Medie- och kommunikationsprogram: En utbildning inom medie- och kommunikationsprogrammet ger en grundläggande förståelse för hur man ska skapa och förmedla budskap på olika kanaler och till olika målgrupper.

Marknadsföringsprogram: En utbildning inom marknadsföring ger en förståelse för hur företag och organisationer kan använda olika kanaler för att nå sina målgrupper, inklusive sociala medier och webbplatser.

Journalistprogram: En utbildning inom journalistik ger en förståelse för hur man ska skapa och redigera innehåll för olika typer av medier, inklusive text, bild och video.

Utbildning inom digital marknadsföring och social media: Det finns också utbildningar som är specifika för digital marknadsföring och sociala medier. Dessa utbildningar ger en djupare förståelse för hur man ska använda sociala medier för att nå affärsmål och kan innefatta ämnen som sökmotoroptimering, annonsering och mätning av resultat.

Online eller distansutbildning: Det finns också många online eller distansutbildningar inom digital marknadsföring och sociala medier som ger möjlighet att lära sig om olika plattformar och strategier samtidigt man jobbar eller studerar på annat håll.

Det är också viktigt att notera att arbetsgivare ofta ser positivt på erfarenhet och kan vara mer intresserade av en person med erfarenhet av att skapa innehåll än en person med en viss utbildning. Därför kan det vara bra att försöka få praktisk erfarenhet genom att arbeta på ett företag eller en organisation som använder sociala medier aktivt, eller genom att skapa ett eget projekt där man kan visa sina färdigheter.

Typiska krav:

 • Utmärkt skriv- och kommunikationsförmåga: Färdigheter i att formulera tydliga och engagerande budskap är avgörande.
 • Kreativitet och innovation: Förmåga att tänka utanför boxen och skapa unikt innehåll.
 • Tekniska färdigheter: Kunskap om fotografering, videoredigering och andra relevanta tekniker.
 • Branschkännedom: Förståelse för trender och utveckling inom branschen och sociala medier.
 • God kommunikationsförmåga: Färdigheter i att kommunicera och samarbeta med andra avdelningar för att uppnå gemensamma mål.
 • Analys och rapportering: Färdigheter i att mäta prestationen för företagets innehåll och använda data för att förbättra strategier.
 • Flexibilitet och anpassningsförmåga: Förmåga att snabbt anpassa sig till förändringar och nya utmaningar.