Inhouse / Rekrytering / Executive Search

Executive Search

Chefsrekrytering

Att rekrytera nyckelpersoner och ledare kan vara svårt, tidskrävande och kostsamt för många företag. Att det blir rätt person som kommer in i bolaget kan vara helt avgörande för att företag ska kunna nå sina mål. Läs vidare om vår take på executive search.

Varför Executive Search?

Vår övertygelse är att ledaren som rekryteras måste visa ett beteende som understödjer bolagets strategi och kultur! För att ta reda på om kandidatens kompetens täcker dessa områden behöver företag titta närmare på ledarstil, kandidatens värderingar, attityder och erfarenheter och synkronisera det med organisationen som individen ska verka i. Här om något, söker vi ”The perfect match”!

Att rekrytera rätt chef eller annan nyckelkompetens till rätt organisation, handlar om affärsförståelse, mångårig branschkunskap, ett gediget och väl underhållet nätverk, fingertoppskänsla vid val av kandidater samt att ta ansvar för hela processen – även efter leverans. De kandidater som aktivt söks upp, kontaktas och utvärderas är nyckelpersoner som kommer att föra med sig största nyttan till din organisation, och det är här vi på Inhouse Executive search kan bidra med värde.

”Det har aldrig varit så svårt att vara chef, eller medarbetare som idag – som chef måste du kunna planera, effektivisera och hantera en ständig förändring, samtidigt som kraven ökar på varje enskild medarbetare, varvid du som chef också ska vara duktig på att motivera, vidareutveckla och inspirera till ökade ansträngningar.”

 

Läs mer här om hur vi arbetar med Chefsrekryteringar.

Inhouse Executive Search

Med över 20 år i branschen, har våra konsulter på Inhouse Executive search under många år haft daglig kontakt med chefer och specialister inom våra specialistområden – Kommunikation, Ekonomi, HR och Business Services. Detta innebär att vi håller oss uppdaterade om marknadsläget i våra kunders branscher och får en helhetsbild av vad som händer kring trender, rörlighet och omvärldens påverkan på organisationer.

Vi arbetar alltid i team om två konsulter, och genomför tillsammans en genomgripande sökning och kartläggning genom vårt nätverk, tipsgivare och målföretag. Vår metod gör det möjligt att nå personer som inte aktivt letar efter nytt jobb vilket ofta är fallet då man söker chefer på högre nivå, alternativt då vi söker en eftertraktad kompetens där tillgången på kandidater är begränsad.

Executive Search handlar om att identifiera kandidater med lång erfarenhet, eller specifik kompetens, och då räcker det ofta inte med traditionella rekryteringskanaler för att hitta den perfekta kandidaten. En av nycklarna till en lyckad rekrytering av chefer eller nyckelpersoner är därför ett brett nätverk. Kraften i vårt kandidatnätverk blir tydlig i varje searchuppdrag, och i kombination med att vi förstår respektive profession samt hur rollen är kopplad till affären, gör att vi på Inhouse kan hjälpa våra kunder både att definiera vad de behöver, och sedan att hitta rätt ledare eller nyckelkompetens till varje roll.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer hur vi arbetar.

Vi erbjuder Executive Search

  • Stort kontaktnät
  • Lång erfarenhet av executive search
  • Stor affärsförståelse
Aje-S

Vill du veta mer om Executive Search?

Kontakta mig så berättar jag mer!

Aje Stenbeck
Partner & Business Director
+46 8 52 22 33 10
aje.stenbeck@inhouse.se

Jag kontaktar dig!

  • Det här formuläret sparar ditt namn, e-post och meddelande så vi kan kommunicera och förse dig med assistans. Läs vår integritetspolicy.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.