Inhouse / Träffsäker rekrytering med dina behov i fokus

Träffsäker rekrytering med dina behov i fokus

Medarbetarsamtal

Rekrytering av rätt person till rätt plats kan för många företag vara en svår, tidskrävande och kostsam process. När det gäller att utveckla och skapa framgång för ett företag eller en organisation är det helt avgörande att rekrytera rätt person till rätt plats.

Tack vare våra kompetenta och engagerade rekryteringskonsulter, samt en gedigen rekryteringsprocess, hjälper vi dig att lyckas. Låt oss berätta mer om hur vi kan hjälpa dig.

Så ser vår rekryteringsprocess ut

Vår rekryteringsprocess inleds alltid med att ta fram en väl definierad kravprofil för att hitta rätt kompetens. På Inhouse arbetar vi med kompetensbaserad rekrytering, vilket innebär att vi fokuserar på de kompetenser som är nödvändiga för att en kandidat ska kunna lyckas i sin nya roll. Metoden syftar till att ge struktur, tydlighet samt att öka förutsättningarna för mångfald i organisationer.

En väl definierad kravprofil ska innehålla: syfte med rollen, ansvarsområden, arbetsuppgifter, utmaningar, utvecklingsmöjligheter, kandidaters erfarenhet, utbildning, personliga egenskaper, drivkraft och inte minst potential. En process innehåller oftast stegen kravprofil, annons, urvalsfrågor eller telefonintervju, tester, djupintervjuer och referenstagning. 

Läs vanliga frågor och svar kring rekrytering: https://www.inhouse.se/rekrytering/fragor-och-svar-om-rekrytering/

Kompetensbaserad rekrytering – så funkar det

 1. Kompetensbaserad rekrytering är en metod där fokus ligger på kandidaternas kompetenser och potential som är nödvändiga för att kunna lyckas i den nya rollen.
 2. Med kompetensbaserad rekrytering reduceras risken för felrekrytering och ökar istället möjligheten till rekrytering utifrån ett beslutsunderlag som är baserat på fakta.
 3. Kompetensbaserad rekrytering har visat sig ge positiva effekter inom organisationer där det är viktigt att hitta rätt nyckelpersoner och ledare, eftersom metoden fokuserar på kompetens och potential framför meriter.
 4. Vi söker “The perfect match” för dig. Genom att utgå från kompetens, potential samt förmågan att passa in i ert team, ökar chanserna till en att matcha rätt individ med er verksamhet. Det i sin tur leder till att medarbetare presterar bättre – och stannar längre.
 5. Rekryteringsprocessen består av ett flertal steg som alla utgår från kompetens, kravprofil och behovsanalys, samt urval av kandidater till intervju, kunskapstester, referenser och tillsättning. 

På Inhouse kan vi hjälpa dig med hela rekryteringen, men även hjälpa till med delar av den – som exempelvis search eller second opinion där vi är certifierade inom personbedömning.

Kort om Inhouse:

 • Vi har ett stort och kraftfullt kandidatnätverk att tillgå vid rekrytering.
 • Vi jobbar med kompetensbaserad rekrytering.
 • Vi har gedigna och kvalitativa rekryteringsprocesser.
 • Vi är certifierade inom personbedömning.
 • Vi är alla specialister med egen erfarenhet inom respektive område.

Träffsäker rekrytering för rätt person, till rätt plats

Träffsäker rekrytering handlar om att utveckla och skapa framgång för ett företag eller en organisation, och då är det helt avgörande att rekrytera rätt person till rätt plats. 

Vår målsättning är att våra alla våra kunder har motiverade medarbetare som matchar såväl krav som företagskultur samt verkar för tillväxt, lönsamhet och kvalitet. Med hjälp av kompetensbaserad rekrytering som metod kan vi erbjuda rekrytering med kvalitet i alla led och kan genom vårt stora nätverk och breda erfarenhet erbjuda rekryteringsprocesser där vi arbetar personligt.

Läs mer om hur vi arbetar med rekrytering inom våra specialistområden:

 

Alla som arbetar på Inhouse har tidigare varit verksamma inom dessa områden och vet således vilka utmaningar du faktiskt står inför.

Executive Search – vid rekrytering av chefer och nyckelpersoner

Att rekrytera rätt chef eller nyckelkompetens till en organisation handlar om att identifiera kandidater med lång erfarenhet eller specifik kompetens, och då räcker det ofta inte med traditionella rekryteringskanaler för att hitta den perfekta kandidaten.

Vår metod inom Executive Search och vårt breda kandidatnätverk gör det möjligt att nå personer som inte aktivt letar efter nytt jobb, vilket ofta är fallet då man söker chefer på högre nivå, alternativt då vi söker en eftertraktad kompetens där tillgången på kandidater är begränsad. Med Inhouse Executive får du en engagerad, kunnig och strategisk partner – hela vägen.

Säkra bra onboarding hela vägen

Onboarding startar redan vid den första intervjun och fortsätter därefter genom hela rekryteringsprocessen fram till att anställningsavtalen signeras och introduktionen på den nya arbetsplatsen. Det är således viktigt att onboarding-processen är lyckad, då det blir kandidatens första upplevelse av ditt företag.

Syftet med onboarding är att snabbt få in kandidaten i arbetet, där målet är att skapa en bra kandidatupplevelse av den första tiden på företaget. Vår målsättning är att du har motiverade medarbetare som matchar både krav och företagskultur samt verkar för tillväxt, lönsamhet och kvalitet. Med en framgångsrik onboarding-process säkrar vi detta tillsammans med dig.

Flexibel resurslösning för företag – bemanning när du behöver det

Är ute efter en flexibel resurslösning för företag? Likväl som vi kan hjälpa till med rekrytering, kan vi hjälpa dig med flexibla konsult- och interimslösningar när du är i behov av kortsiktiga personalbehov.

Läs mer om vad vi kan erbjuda när du är i behov av en flexibel resurslösning för företag och hur vi kan hjälpa dig vid kortsiktiga eller akuta behov av bemanning. 

Om oss

Vamt välkommen.

 

Vi erbjuder

 • Hög kvalitet och kundnöjdhet
 • Stort kandidatnätverk
 • Stor affärsförståelse
Sandra_Kontaktbild_Nybakgrund_2023

Kontakta mig så berättar jag mer

Sandra Pettersson

Affärsområdeschef Marknad & Kommunikation
+46 709 35 35 44
sandra.pettersson@inhouse.se

Jag kontaktar dig!

 • Det här formuläret sparar ditt namn, e-post och meddelande så vi kan kommunicera och förse dig med assistans. Läs vår integritetspolicy.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.