Copywriter
Inhouse / Business Controller

BUSINESS CONTROLLER JOBB - LEDIGA TJÄNSTER SOM BUSINESS CONTROLLER

På Inhouse kan du söka lediga jobb som Business Controller i Stockholm. Hos oss kan du även registrera ditt CV för att kunna se framtida jobb som Business Controller eller för andra roller. Här hittar du både annonser för att bli en del av oss på Inhouse, eller för våra kunder, oavsett om du söker heltidsjobb, extrajobb eller jobb som student. Hitta ditt nästa drömjobb med Inhouse!

Finance controller till Valio Sverige AB

2024-07-04 Ekonomi & Finans Stockholms län Stockholm

Business controller till kommunikationsbyrå

2024-05-08 Ekonomi & Finans Stockholms län Stockholm

Vad gör man som Business Controller?

Att jobba som Business Controller innebär att man arbetar med att analysera och hantera företagets ekonomi och affärsstrategi. Rollen som Business Controller kan variera beroende på företagets behov, men vanligtvis innefattar det att övervaka företagets ekonomiska resultat, skapa prognoser och rapporter, identifiera affärsmöjligheter och risker, och ge råd till företagsledningen för att hjälpa dem fatta informerade beslut.

En Business Controller arbetar också ofta tätt tillsammans med andra avdelningar inom företaget, som till exempel marknadsföring, försäljning, inköp och produktion, för att säkerställa att företagets verksamhet är lönsam och effektiv. Det är vanligt att en Business Controller har en ekonomisk utbildning och tidigare erfarenhet av arbete inom ekonomi eller redovisning.

Vanliga arbetsuppgifter för en Business Controller

Vanliga arbetsuppgifter för en Business Controller är att:

  • Skapa och analysera ekonomiska rapporter och prognoser för att utvärdera företagets prestation och lönsamhet.

  • Identifiera affärsmöjligheter och risker och ge rekommendationer till företagsledningen för att förbättra lönsamheten och effektiviteten.

  • Utveckla och upprätthålla finansiella modeller och verktyg för att stödja beslutsfattande och planering.

  • Delta i budgetplanering och genomförande, och övervaka och rapportera avvikelser.

  • Upprätthålla och förbättra interna kontroller och processer för att säkerställa korrekt rapportering.

  • Kommunicera finansiell information till olika avdelningar inom företaget och ge stöd vid beslutsfattande och strategiska initiativ.

  • Analysera och utvärdera företagets prestationer och jämföra med branschstandarder för att identifiera förbättringsområden och möjligheter att optimera verksamheten.

Dessa arbetsuppgifter kan variera beroende på företagets storlek och behov, men generellt sett är en Business Controllers huvudsakliga ansvar att säkerställa företagets finansiella hälsa och lönsamhet genom att analysera data och ge värdefulla rekommendationer till företagsledningen.

Utbildning för dig som vill jobba som Business Controller

För att jobba som Business Controller är det vanligt att ha en utbildning inom ekonomi eller finans, såsom en kandidatexamen eller magisterexamen i företagsekonomi, finans, redovisning eller liknande område.

Det är också fördelaktigt att ha erfarenhet av arbete inom ekonomi eller redovisning för att förstå och hantera företagets ekonomiska resultat och processer. Det kan också vara till din fördel om du har kunskap om affärsverksamhet, marknadsföring och försäljning, och hur dessa områden påverkar företagets ekonomi.